Lejkersi mijenjaju trenera? Darvin Hem napušta kormilo 'jezeraša'

Poslije dvije sezone na klupi Lejkersa, Darvin Hem je blizu otkaza, najavio je novinar Atletika.

Tim koji je 2020. uspio u mjehuru u Orlandu da uzme šampionski prsten uopšte ne liči na današnji. Lejkersi su u dvije sezone sa Darvinom Hemom bili u plej-inu. Prve su uspjeli da stignu do finala Zapada pa se tada i nije moglo mnogo zamjeriti treneru.

Ipak ove godine će osvajanje Sezonskog turnira biti slaba utjeha jer su Lejkersi umalo pometlani u četvrtfinalu Zapada portiv Nagetsa. Nikako nijesu mogli da odbrane Nikolu Jokića, nije bilo rješenja ni za Džamala Mareja i više puta su takođe prokockali veliku prednost.

Vidjela se takođe i frustracija kod pojedinih igrača, a na kraju se lome koplja na treneru.

”Posljednje što sam čuo je da se ide dalje poslije Darvina, vjerovatno do kraja nedjelje, čak možda i u petak. Počeće potom potraga za novim trenerom, a već sam čuo neka imena ljudi koji su kandidati.” rekao je Jovan Buha koji prati Lejkerse za Atletik.

Hem je prije Lejkersa bio asistent u Baksima i Hoksima, dok je kao igrač bio u šampionskoj ekipi Pistonsa 2021. godine. Takođe je igrao i za Denver, Indijanu, Vašington, Milvoki, Atlantu, a zanimljivo je da je 1999. tokom lok auta igrao za špansku Granadu.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.