Džofri Lovernj otkrio zanimljivu priču o Nikoli Jokiću

Nekadašnji saigrač Nikole Jokića a sada član Asvela Džofri Lovernj otkrio je zanimljivu priču vezanu za centra Denvera.

Upravo su Lovernj i Jokić proveli su određeni period kao saigrači u Denveru. Somborac je tada bio debitant i bilo je neophodno da mu neko pomogne pri prilagođavanju. Francuski centar podijelio je zanimljivu anegdotu iz tog perioda.

”Kada ste u NBA ligi, uvjek putujete privatnim avionom, a posada je uvjek ista. Uvjek nas dočekuju isti ljudi. Među njima je bila jedna djevojka. Ne mogu da vam opišem koliko je lijepa. Kao sa video spotova ili filma. Nevjerovatno, pamtim je poslije svih ovih godina. E, kada imate takvu devojku i avion pun košarkaša koji su pritom pomalo neprofesionalni, možete da zamislite scene.” započeo je Lovrenj.

”Ne postoji igrač u tadašnjem timu koji joj nije prišao, nešto pokušao. Dobacivao, tražio telefon. Niko nije mogao da je osvoji. Uvjek je bila nedostupna. Tu je bio i Nikola, ali u potpuno drugom stilu. Sve lagano, izokola, bacao neke šale. Zezao se. Nije još čak nikada ni direktno prilazio, ali se uvjek šalio. Njoj se to očigledno svidjelo, jer je bio drugačiji. Poslije jednog putovanja, mi slijećemo u Denver i ona prvi put prilazi nekome, dolazi do Nikole daje mu papirić sa brojem telefona. Cijeli tim je bio u čudu.” otkriva Džofri Lovrenj.

”Nikola hladnokrvno ustaje iz aviona i dolazi do mene. Već smo ustalili ritam da ga ja vozim sa aerodroma. Nekoliko minuta vožnje protiče bez razgovora i on se meni okreće odjednom: „Džo, evo ti ovaj broj, meni svakako ne treba. Ja imam djevojku“. Ja u čudu odgovaram da ne želim broj, jer je dala njemu. On samo otvara prozor i baca papirić sa brojem. E to je Nikola Jokić. Uvjek hladnokrvan, a i pokazatelj da je pravi porodični čovjek. To je scena koju ću uvjek pamtiti sa Jokićem.” završio je Džofri Lovernj.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.