NIKSI RAZIGRANI U 'VELS FARGO CENTRU': Filadelfija doživjela debakl kod kuće

Njujork Niksi su bili veoma raspoloženi na gostovanju Filadelfiji u ‘Vels Fargo Centru’ i upisali su ubjedljiv trijumf rezultatom 92:128.

Izabranici Toma Tibodoa su, nakon nešto sporijeg starta i dvocifrenog minusa u uvodnom kvartalu, zaigrali mnogo bolje u drugoj dionici i već do odlaska na odmor stigli do ogromnih 55:75.

Treći kvartal protekao je u nešto sporijem ritmu, gdje su oba tima pokazali zavidan nivo defanzive, pa je pred posljednju dionicu rezultat bio 76:93.

Četvrta dionica u potpunosti je pripala ekipi sa ‘Velike jabuke’ koja je domaćem timu dozvolila svega 16 poena za 12 minuta igre, i na kraju stigli su do ubjedljive pobjede rezultatom 92:128.

Džejlen Branson je sa 29 poena bio prva violina Niksa. Pratio ga je Grims sa 19 poena i osam skokova, a dabl-dabl sa klupe upisao je Džoš Hart koji je meč završio sa 10 poena i 15 skokova, uz šest asistencija.

Dabl-dabl u domaćem sastavu upisao je Džoel Embid sa 30 poena i 10 skokova. Pratio ga je Tajriz Maksi sa 27 poena, devet asistencija i četiri skoka, a dvocifren je bio samo još Keli Ubre sa 15 poena.

Filadelfija je treća na Istoku sa skorom 23-11, dok su Niksi osmi sa 20-15.