Toronto Reptorsi opet bolji od Klivlenda

Ekipa Toronto Reptorsa upisala je i drugi trijumf u tekućoj sezoni nad Klivlend Kavalirsima. Nakon samo 3. razlike u prvom meču, sinoć su bili mnogo ubjedljiviji i slavili sa 100:88.

Izuzev početka utakmice, gdje su se smjenjivali u vođstvu i prvu dionicu završili sa 26:24 u korist Toronta, u nastavku je uslijedila potpuna dominacija domaćina. Tokom druge dionice, mnogo bolja defanziva Reptorsa natjerala je Kavse da poene traže sa distance, u čemu nisu bili uspješni. Toronto je +9. otišao na odmor, rezultatom 52:43.

U nastavku, slična situacija kao i u prvom poluvremenu. Toronto je mnogo više fokusa stavio na odbranu, a u napadu je bio ubojitiji od Klivlenda, najviše zahvaljujući povratku Paskala Sjakama. Pred posljednjih 12. minuta, Reptorsi su imali visokih 13. poena prednosti.

Tokom posljednje četvrtine, egal utakmica, koja je svakako više odgovarala domaćim košarkašima. Uspjeli su da sačuvaju dvocifrenu prednost i rezultatom 100:88 slave nad Kavsima.

Anunobi bio je najefikasniji u Torontu sa 20. poena. Povratnik Paskal Sjakam odmah je upisao dabl-dabl sa 18. poena i 11. skokova, uz 5. asistencija. Fred VanVlit bio je nešto tiši i upisao je svega 13. poena.

Na drugoj strani, Darius Garland stigao je do dabl-dabla sa 18. poena i 10. asistencija, kao i Ivan Mobli sa istim brojem poena, uz 15. skokova. Donovan Mičel bio je potpuno zatvoren i upisao svega 8. poena, što mu je daleko najmanji košgeterski učinak u karijeri.

Kavsi su na 3. mjestu Istoka, sa 13-8, dok su Reptorsi na poziciji broj 6. sa 11. pobjeda i 9. poraza. Toronto gostuje Pelikansima u sljedećem kolu, a Klivlend Seventisiksersima.