Nebojša Čović: Savić prijeti sudijama da će ih naći u Beogradu

Predsjednik KK Crvena zvezda Meridianbet, Nebojša Čović, obratio se javnosti pred početak druge utakmice protiv Partizana.

Prije svega govorio je o sudijama, koje nijesu imale respekta prema Luki Mitroviću, kapitenu reprezentacije Srbije.

”Imali smo priliku da vidimo prvu utakmicu plej-ofa Superlige Srbije, nešto što gotovo nijesam imao priliku da vidim u 55-godišnjoj karijeri u košarci, a to je takvo udvaranje sudija treneru Partizana da je to neviđeno. To je počelo odmah u prvoj četvrtini na početku utakmice, kada je Zvezdi svirano tri faula za 30 i nešto sekundi. Dva faula su bila za Luku Mitrovića, koji je reprezentativac i kapiten reprezentacije.” rekao je Nebojša Čović.

Potom je nastavio da iznosi arguemnte da su arbitri konstantno vraćali Partizan u život.

”Naravno, to je sve unijelo nervozu, pa kada smo napravili 10 razlike oni su ih vratili, pa na osam razlike ponovo su ih vratili, pa sve do onog trenutka kada su Zvezdi odsvirane dvije tehničke greške kod rezultata 87:83, za evidentan faul u napadu koji je napravio Partizanov igrač. Tada su šutirali četiri bacanja, dva dali.”

”Ponovo su imali loptu, ponovo promašili, to je sve na minut i nešto do kraja. Ni to nije bilo dovoljno. Pa kod rezultata 87:87, kada mi dajemo koš za 89:87 svira se faul navodno u zaustavnom vremenu, gdje je igrač Partizana Ledej, koji je jedan od najprljavijih igrača moram otvoreno da kažem, uhvatio za ruku Ilića i iscenirao jedan navodni faul. Tu se dodijelilo jedno bacanje i lopta sa strane Partizanu. Ni to nijesu iskoristili i Zvezda je zasluženo pobjedila, a razlika je trebalo da bude između 15 i 20 koševa.” istakao je Nebojša Čović.

Nije “pao” na priču o poređenju vječitih u Evroligi, smatra da je istorijskih 7-0 protiv Željka dovoljan pokazatelj.

”Na stranu sve to, vidim da idu sa komentarima da se sve zna i sve se vidi. Pa sve to što se zna i vidi, pa prijavite, idite u tužilaštvo pa prijavite. Ako ne prijavite postajete saučesnici. Ali zapamtite, naravno da se sve zna, i u Evroligi i na dalje. Nemojte porediti Evroligu i poziciju tamo jer to je smiješno poređenje. Mi imamo istorijskih 7-0, to će biti upisano, zapamtite.”

”Istorijskih 7-0 protiv trofejnog trenera, u četiri različita takmičenja. Ja čestitam stručnom štabu i igračima Zvezde šta su svi zajedno izdržali. Takođe, čestitam i navijačima. Uspjeli smo da jednu ogromnu provokaciju i nepravdu dovedemo na nivo da ne bude nekih velikih incidenata.” podvukao je Nebojša Čović.

Za kraj je poslao poruku svim navijačima.

”Za kraj čestitam našim igračima, stručnom štabu i igračima. Podsjećam ih još jednom da je 7-0, što je istorijski rezultat.” poručio je Nebojša Čović.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.