Obradović - igrači su prilično motivisani!

Košarkaši Crvene zvezde, kao i stručni štab na čelu sa trenerom Sašom se nalaze na pripremama.

Najvažnije za novi stručni štab, koji čine Saša Obradović i pomoćnici Milenko Bogićević, Bogdan Karaičić, Saša Kosović, kondicioni trener Duško Marković i tim menadžer Nebojša Ilić, jeste zdravlje igrača nakon duge pauze.

Obradović je rekao da misli da su svi jedva čekali da igraju nakon duge pauze koje je trajala nekoliko mjeseci. On smatra da treba biti pametan i dobro osmisliti naredni period u kom je rizik od povreda znatno veći. Ali najvažnije je da su se skupili i da su počeli treninge, upoznavanje i pravljenje dobre hemije.

Prvi utisci su dobri, igrači su došli prilično spremni što je mnogo važno. Prvi dio koristimo za bazične pripreme u kombinaciji sa tehnički-taktičkom pripremom. Prva faza će biti sigurno umjerenija nego što je to inače bilo. Mislim da treba da vodimo računa o zdravlju igrača, vrlo smo disciplinovani što se tiče mjera i onoga što propisuje zdravstvo.” – dodao je Obradović

Igrači su došli prilično motivisani. Znaju koji su ciljevi i koja su očekivanja i željni su da se dokažu.

Osim bazičnih preprema koji su jak preduslov za igranje u kontinuitetu veoma je važno da stvorimo hemiju među igračima, novim igračima, čak i nekim igračima koji su tu koji se poznaju. Stariji zvezdini igrači treba da prihvate nove igrače, a novi Amerikanci moraju sa svojim sunarodnicima da se socijaliziju.

Saša smatra da su odradili dio posla izborom dobrih karaktera. Drugi dio posla je da ostanu zdravi i to će biti akcenat u narednih 17 dana.