PARTIZAN PRIHVATIO: Finale ABA lige počinje 13. juna!

Košarkaški klub Partizan prihvatio je termin ABA lige pa će se finalna serija ovogodišnje regionalne lige početi 13. juna utakmicom Partizana i Crvene zvezde Meridianbeta.

Partizan je saopštenjem potvrdio da će prihvatiti odluku lige iako je bio izričito protiv pomjeranja ranije određenih termina.

Nakon poklapanja sa KLS iz Crvene zvezde Meridianbet su odmah reagovali saopštenjem da u ovom slučaju neće igrati ABA lige.

Čelnici dvije lige su juče došli do dogovora termina, a nakon negodovanja crno-bijelih zbog ove odluke prvoplasirani tim regularnog dijela ABA lige je na kraju prihvatio odluku.

Saopštenje crno-bijelih prenosimo u cjelosti:

„Odlukom ABA lige finalna serija plej-ofa počinje 13. juna. Nakon odluke koju je na osnovu svojih ovlašćenja utemeljenih u internim aktima ABA lige donio njen sportski direktor Milija Vojinović, finalna serija regionalnog šampionata će umesto 12. juna, početi dan kasnije.

„Ranije kupljene dnevne ulaznice za prvi finalni duel protiv Crvene zvezde Meridianbet sa datumom 12.06. važiće za novi datum. Kao što je od juče poznato, Partizan je izričito bio protiv pomjeranja ranije određenih termina za početak finalne serije. Iako klub ne smatra da će odlaganjem od 24 sata iko išta epohalno dobiti ili izgubiti, bila je stvar sportskog duha i principijelnosti da se bude protiv ovakvog scenarija.

Nakon određivanja termina eventualne četvrte i pete utakmice, Partizan se obraća ABA ligi da datum odigravanja eventualne „majstorice“ pomjeri sa 23. na 22. jun. Klub je danas dobio službeni dopis Štark arene da je ona 23. juna zauzeta zbog ranije zakazanog koncerta, a u slučaju da baš peta utakmica odlučuje o šampionu regionalnog takmičenja, bio bi ogroman gubitak i za klub i za samo takmičenja da to ne bude spektakl pred 20 hiljada ljudi u crno-bijeloj Areni.

Istorija, kao učiteljica života nam kaže da u ne tako dalekoj prošlosti nije bilo problema da jedan klub ima pauzu od 40 dana prije finalne serije, jer drugi klub po prvi i jedini put igra plej-of Evrolige. I ne samo to, već i da nakon eliminacije dobije deset dana da se posveti odmoru i pripremi finala ABA lige.

Partizan nikada takve ustupke nije tražio niti smatra da ih iko zaslužuje.

Posle stavljanja tačke na bespotrebnu dramu oko termina odigravanja utakmica, Partizan poziva navijače da u prve dvije utakmice ispune Štark arenu i kao što je već rečeno, sportski i punog srca sa tribina emituju isključivo ljubav prema crno-bijelima.

Ne bi prvi put bio da neko pokuša da isprovocira navijače Partizana kako bi nakon njihove reakcije profitirao od pražnjenja tribina ili učinio klubu štetu koja se ogleda kroz kazne.

Klub apeluje na navijače da ne obraćaju pažnju ni na šta što nema veze sa košarkom, dešavanjima na terenu i podrškom ekipi Partizana,“ piše u saopštenju kluba iz Humske.

Prvi meč na programu je 13. juna u 20 časova, drugi dva dana kasnije, a treći 18. juna kada će Crvena zvezda Meridianbet biti domaćin u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Pročitajte i ovo: