ŽARKO PASPALJ: ABA liga je spas za regionalnu košarku

Čuveni košarkaš Žarko Paspalj istakao je da je ABA liga ‘spas’ za regionalnu košarku.

Paspalj je imao samo riječi hvale za regionalnu ligu, koja je donekle uzdrmala sjednica Skupštine Košarkaške lige Srbije, u kojoj je navedeno da će za dvije godine biti formirana srpska profesionalna liga, kao i da će se iz te lige ostvarivati prohodnost za evropska takmičenja.

”Mislim da sam više puta ponovio, jer to zaista mislim, ABA liga je spas za regionalnu košarku. Smatram da se dobro radi, liga je odlično organizovana. Imamo sada situaciju da su i finansije u dobrom stanju, a to je osnovni korak da bi takmičenje moglo da funkcioniše. Sve ostalo zavisi od timova, jer je ovo njihovo takmičenje, tako da svi moraju da pokažu želju. Samo može da bude bolje, ako timovi imaju iskreni odnos prema ovom takmičenju.” rekao je Paspalj.

U toku je Superkup ABA lige.

”Klubovi još nijesu dostigli pravu formu, biće iznenađenja. Svakako da očekujem najviše od Budućnosti i Partizana. Moguće da nećemo gledati najbolju košarku, ali je ovo dobra prilika da se upoznamo sa novim igračima. Sigurno će biti interesantno.” rekao je on.