PERI JE OPTIMISTA: Statistika nije bitna, imamo šansu da uradimo nešto veliko

Košarkaš Unikahe Kendrik Peri uz Nikolu Ivanovića biće zadužen za organizaciju igre reprezentacije Crne Gore na predstojećem Mundobasketu, a pred ovo takmičenje na konferenciji za medije iznio je svoja očekivanja.

Crna Gora je na Evrobasketu zauzela 13. mjesto, a plejmejker naše reprezentacije se nada da će ekipa Boška Radovića doći do novog iznenađenja.

“Optimista sam. Mislim da imamo šansu da uradimo nešto veliko. Na Eurobasketu smo odradili dobar posao, a sada možemo da budemo opasni. Želimo da uradimo nešto specijalno. Uradiću sve da pomognem reprezentaciji Crne Gore“, kazao je Peri.

Crna Gora će igrati protiv Litvanije, Egipta i Meksika, košarkaš Unikahe smatra da ova ekipa može da parira svima.

“Treba naći balans. Da se pripremimo ozbiljno, ali u isto vrijeme da uživamo. Grupa je jaka, ali je sve do nas. Moramo da budemo oštri“, rekao je Peri.

Na prethodnom Evrobasketu bio je najzapaženiji u našoj selekciji sa prosjekom od 15,2 poena po meču.

“Kada pogledate koliko talenta imamo, posao mi je lakši. Tokom većeg dijela karijere dosta toga je zavisilo od mene. Morao sam da budem lider, ali mi ovi momci olakšavaju i ja se trudim da olakšam njima. Statistika nije bitna“, zaključio je Peri.

Crna Gora će šampionat otvoriti duelom sa Meksikom 25. avgusta, dva dana kasnije sastaće se sa Egiptom, dok je meč sa Litvanijom zakazan za 29. Avgusta.

Pročitajte i ovo:

2 Komentara

    Idemo samo sa glavom,i ja mislim da sada imamo super tim, da mogu svima da pariraju.

    Velika su ocekivanja od njih.

Komentarisanje nije dozvoljeno.