PEŠIĆ O POVREDI SIMANIĆA: Moglo je da se završi tragično

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić govorio je o povredi Boriše Simanića zbog koje je krilni centar Saragose morao da bude podvrgnut operaciji.

Simanić je prilikom jednog duela sa Nuni Omotom naišao na lakat košarkaša Južnog Sudana, a niko nije slutio da ovaj udarac može da izazove teške posljedice.

“To je najvažnija vest da je on operisan i da je on u dobrom stanju sada. Za njega i njegovu familiju je to najvažnije, ali i za nas zato što je Boriša ne samo naš igrač nego je i omiljen kod svih naših igrača i trenera. Ja odavde želim da mu pošaljem poljupce i zagrljaje da izdrži još jedan dan. To će biti kriza, ali operacija je uspela, Velika pomoć od doktora koje je organizovao naš profesor Radovanović. U lošioj situaciji dobro je da je profesor bio sa njim i da se to tako desilo.

To je bio jedan šok za nas, stvarno nismo očekivali da taj udarac koji je dobio može da bude tako ne bolan, nego tragičan. Ekipa je bila čitavu noć, skupila se i tražila se dodatna krv, jer nisu mogli da nađu. Krvario je dosta. Srećom sve je dobro. Moglo je da se završi vrlo tragično, da nije bilo te reakcije, da ga nisu odmah prebacili u hitnu pomoć, to bi bila, kako se kaže, loša vest. Ali, sve je dobro, sve se završilo“, rekao je Pešić.

Srbija u petak nastavlja Mundobasket mečom protiv Italije od 10 časova, a na današnjem treningu Svetislava Pešića našli su se Aleksa Avramović i Filip Petrušev.

Pročitajte i ovo: