Pešić: Dosadni ste sa Jokićem, bila bi katastrofa da je Amerika iz Barselone jača od ove u Parizu

Selektor Srbije Svetislav Pešić, u intervjuu za “Novosti” govorio je o predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Glavna tema u Srbiji je svakako status Nikole Jokić, odnosno da li će moći da pomogne reprezentaciji na Olimpijskim igrama.

Njegov odgovor čeka i selektor Pešić koji je u svom stilu odgovorio na ovo pitanje:

„Javno mnjenje i vas medije najviše zanima hoće li Jokić da igra. Već ste dosadni sa tim. Naravno, važno je ko će da igra. Možeš da praviš planove, ali moraš da imaš argumente, a najvažniji argumenti su igrači sposobni da ulože svu mentalnu i fizičku snagu. I moraju da budu zdravi”.

Napomenuo je selektor Srbije da će dosta zavisiti i od fizičke pripremljenosti srpskog košarkaša.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.

“Većina liga završava se u trećoj nedjelji juna, ako Denver ode u finale igraće negdje do 20. juna, a mi pripreme počinjemo 17. juna. Traže se rezultati, ali ne postoji automatizam. Kažeš šta želiš i stigneš do cilja. Moraš da se pripremiš. Sa Jokićem je drugačiji plan, i napada i odbrane. Međutim, treneri su spremni na sve, ništa ih ne smije iznenaditi“, rekao je Pešić za “Novosti”.

Selekcija Amerike će biti u najjačem sastavu još od 1992. godine kada su u Barseloni osvojili zlato, a biće prvi rival Srbije na ovom turniru.

“Ova američka reprezentacija je možda i jača od one iz Barselone (1992). Mada, i oni su bili u dobrim godinama, osim Birda sa 37. Džordan je imao 29, Pipen 26-27. ESPN je sastavio listu najboljih igrača u ovom NBA plej-ofu i svi američki olimpijci su u prvih 15. Prvi je Jokić, drugi Dončić, treći Gildžes Aleksander, pa onda idu Embid, Branson, Lenard, Tejtum, Dejvis, Džejms, Edvards, Durent, Buker, Halibarton, Mičel, Adebajo. Svih 12 su među 15 najboljih NBA igrača ove godine, i ne samo ove. Prema tome, teško je reći ko je tu jači“, rekao je popularni Kari.

Pešić je uvjeren da je košarka napredovala više nego bilo koji drugi sport i napominje da bi bila katastrofa da najjači tim Amerike nije bolji od onoga iz 1992. godine.

„Bila bi katastrofa da je drim-tim iz Barselone jači od ovog, jer bi to značilo da košarka uopšte nije napredovala. Teško je upoređivati vremena, prošlo je više od 30 godina, ali je košarka napredovala možda kao nijedan drugi sport. Ne treba da se zanosimo time što u NBA imamo Jokića, Dončića i još nekolicinu vrhunskih evropskih igrača, pa da kažemo kako Amerikanci nisu ništa jači od nas“, zaključio je Pešić za “Novosti”.

Pročitajte i ovo: Jovetić piše istoriju sa Olimpijakosom, Fiorentina favorit za novo finale