Radonjić: Od Crvene zvezde se uvjek očekuje da pobjeđuje!

Dejan Radonjić – trener košarkaša priznao je da se ekipa suočavala sa teškim trenucima u minuloj sezoni i da su upravo ti momenti ujedinili tim i vodili ih do uspjeha.

“Nijednom nismo igrali u kompletnom sastavu. Lojd je već bio van tima zbog korone, Noko je tek stigao, Kolom je imao neku situaciju u Sankt Peterburgu.

Simonović je veče pred prvi meč sa Igokeom dobio temperaturu, bila je upala pluća, ne korona, tokom meča se povrijedio Hol… Odmah sam morao da razmišljam o svim tim stvarima i da pronalazim najbolja moguća rješenja u vrlo zahtjevnom rasporedu utakmica. Kroz mečeve smo se i upoznavali, i trudili da igramo najbolje što možemo, i da pobjeđujemo što se uvjek očekuje od Crvene zvezde”, kazao je Radonjić u intervjuu za “Nova.rs”.

“Dolaskom Nikole Ivanovića i povratkom Luke Mitrovića počeli smo prelazni rok i doveli igrače koji mogu da nam pomognu u ostvarenju ciljeva, a to je prije svega želja da naredne sezone napravimo iskorak u Evroligi gdje je Crvena zvezda prošle sezone imala 10 pobjeda. Obojica imaju dobre igračke i ljudske kvalitete sa kojima sam mogao da se upoznam radeći sa njima.

Nastavljamo da pratimo tržište, teško je, gotovo nemoguće formirati ekipu u skladu sa željama i mogućnostima za nekoliko dana. To što se dovodimo u vezu sa brojnim igračima je donekle i očekivano. Ne bih komentarisao brojne spekulacije, jer smo u procesu selekcije i razgovora sa igračima.

Nisam srećan zbog činjenice da moramo da napravimo dosta promjena, ali učinićemo sve da prevaziđemo sve okolnosti i uradimo sve što je u interesu Crvene zvezde“, naveo je Radonjić.