Radović pred početak Eurbasketa: Da igramo dobru košarku i da pokušamo da prođemo grupu

Košarkaška reprezentacija Crne Gore utakmicom protiv Turske zvanično će sjutra početi četvrti nastup na seniorskom prvenstvu Evrope, a selektor Boško Radović smatra da je velika stvar za našu reprezentaciju samo pojavljivanje na Eurobasketu.

Turska je favorit na ovom meču i jedan od favorita grupa uz Španiju, dok bi naša reprezentacija šansu za osminu finala trebala da traži na mečevima protiv Belgije, Bugarske i Gruzije.

“Samo pojavljivanje na Eurobasketu je velika stvar za crnogorsku košarku i srećni smo što smo tu. Imamo tešku grupu, na papiru su favoriti Španija i Turska,a ostale četiri reprezentacije će se boriti za dva mjesta. Trenirali smo dobro posljednjih 35 dana, želimo da igramo dobru košaru i da pokušamo da prođemo grupu”, rekao je selektor Radović na konferenciji za novinare pred početak Evropskog prvenstva.

Zbog povrede je sa spiska igrača otpao Nikola Ivanović, a njega je do sada odlično mijenjao Kendrik Peri.

“Posljednjih nekoliko godina se borimo sa tim problemima. Imamo malu bazu i kad god se neko povrijedi to se osjeti. Ovog puta je to Nikola ali smo to znali od početka priprema , pa smo se odlučili za Perija kao startnog plejmejkera.”

Na kraju je govorio i o šansama na sjutrašnjem meču.

Naš nacionalni tim dobio je tri od posljednja četiri meča. U tri trijumfa odbrana je bila izuzetno bitna jer smo rivale spustili na 70 ili manje poena. Biće to bitno i sada.

“Neophodni su izvrsna odbrana i čvrstina, da probamo da pokušamo da nadomjestimo neke nedostatke koje smo imali protiv Litvanije. Turska je slična Litvaniji i pokušaće da kazne svaku našu grešku. Za eventualno iznenađenje moramo da imamo dobru odbranu i izuzetno disciplinovan napad”, zaključio je Radović.

Meč sa Turskom igraće se sjutra od 16.15 časova po našem vremenu.