RAŽNATOVIĆ ODGOVORIO PARTIZANU: Da je bilo kulturnijeg ponašanja i dobre volje...

Poznati menadžer Miško Ražnatović odgovorio je košarkaškom klubu Partizan nakon današnjeg transfera Jama Madara u ekipu Fenerbahčea.

Poznati menadžer izažava žaljenje zbog prekida saradnje sa jednim od najvećih evropskih klubova ali ističe da je radio profesionalno i štitio interes igrača.

“Apsolutno nisam imao nameru da komentarišem bilo šta vezano za sitauciju oko Jama Madara, iako sam meta grubih napada, što je u opisu posla u kojem sam već 28 godina. Međutim, imajući u vidu neistinite tvrdnje iz posljednjeg saopštenja KK Partizan, prinuđen sam da reagujem prvenstveno kao poštovalac svih ljubitelja košarke koje sigurno zanima šta se zaista desilo”, rekao je poznati košarkaški menadžer Miško Ražnatović.

Partizan je najavio tužbu nezadovoljan zbog potpisa izraelskog košarkaša za Fenerbahče, uz objašnjenje da je ispunio sve stavke iz ugovora.

“Činjenice su sljedeće: nisam učestvovao u sastavljanju ugovora između Madara i Partizana, niti pismenoj komunikaciji, niti imam saznanja o tome da li su mejlovi završavali u spam folderima. Moj posao je bio, kada je igraču saopšteno iz Amerike da je slobodan, da dogovorim novi ugovor. Bez sumnje da je logičan izbor i bio da nastavi sa Partizanom, imajući u vidu veću ulogu u finalu ABA, te sam ga usmjerio da mora da razgovara sa Željkom Obradovićem, što je Jam i uradio. Došao je iz Izraela, obavio razgovor i odlučio da ostane”, naveo je Ražnatović u pisanoj izjavi za Tanjug.

“Madar je prihvatio da se raskid anulira i da ostane po starom ugovoru, međutim klub sada to više nije želio i insistirao je da se ugovor produži, kako bi nakon odigrane sezone mogao da prihoduje obeštecenje bilo iz Evrope ili od NBA. Sasvim legitimno”, dodao je Ražnatović.

“Posle višednevnog ubeđivanja, igrač je prihvatio produženje i tražio sam od kluba, porukom u petak, 7. jula u 9:12 povećanje od 75.000 USD u prvoj godini. Takođe legitimno i veoma skromno i nikako dvostruko više. Od kluba sam dobio odgovor u 9.15 da je u pitanju Jamov veliki bezobrazluk i da principijelno nema povećanja”.

“U narednim danima se veoma ružno komuniciralo, provlačile su se i blage pretnje i povratka više nije bilo. Epilog priče je da je Jam Madar potpisao ugovor sa novim klubom za neuporedivo veći iznos od onoga za koji je bio spreman da ostane u Partizanu, da je bilo kulturnijeg ponašanja i dobre volje od strane kluba,” navodi Ražnatović.

“Partizanu su ponuđene dvije opcije: da igrač ostane pod važećim ugovorom bez produženja ili da poveća iznos u prvoj godini za 75.000 i dobije produženje ugovora. O tome naravno postoje pismeni tragovi. Da je bilo koja od opcija prihvaćena, danas ne bi bilo potrebe za pisanjem saopštenja o odlasku “mejlova u džank”.

Žestina reakcija kroz prekid saradnje, samo dodatno pokazuje svjesnost kluba o neprimjerenom vođenju pregovora i postupanju čovjeka koji se time bavio i greškama koje su načinjene. Što se prestanka saradnje tiče, naravno da imam žal usljed iste, imajući u vidu da se radi o jednom od najvećih evropskih klubova, ali ako je to cijena, koja se mora platiti da bi se radilo profesionalno i štitio interes igrača, spreman sam da je platim”, zaključio je Ražnatović.

Pročitajte i ovo: