Reprezentacija Crne Gore bez Dubljevića, Todorovića, Drobnjaka i Kljajića

Reprezentacija Crne Gore se okuplja u ponedeljak kako bi počela pripreme za kvalifikacione mečeve protiv Francuske i Portugala ali problemima se ne nazire kraj.

Naime, Bojan Dubljević je povrijedio skočni zglob u utakmici između Valensije i Bilbaoa i nakon pregleda je odlučeno da ne doputuje u Podgoricu na pripreme.

On je upisao 16 poena, 10 skokova i pet asistencija za rejting 31, ali se u samom finišu požalio na povredu.

Prije njega otpao je Marko Todorović koji je potpisao ugovor u Kini. Igor Drobnjak se povrijedio i neće ga biti najmanje mjesec dana na terenu, dok je Kljajić obavijestio KSCG da bi morao da bude u karantinu u Litvaniji ako bi došao u Crnu Goru.

Radović je naknadno pozvao igrače SC Derbija, Nikolu Pavlićevića i Andriju Slavkovića, ali oni neće biti na sjutrašnjem okupljanju jer igraju utakmicu protiv Crvene zvezde.

Okupljanje je sjutra u 13.30 časova, a prvi dan će preskočiti i Nemanja Radović, koji će u vrijeme okupljanja putovati iz Španije.

Poznato je da u Reprezentaciji Crne Gore nema igrača iz Evrolige i NBA lige, dok su zbog povreda na duže vrijeme odsutni Danilo Nikolić, Pavle Đurišić, Nemanja Vranješ, a od nedavno i Vasilije Baćović i Miković.