ROĐER GRIMAU: Daću svoj život Barseloni

Trener Barselone, Rođer Grimau, u intervjuu za ‘Eurohoops’ govorio je o narednoj sezoni, ambicijama, kao i o ljudima koji sumnjaju u njega.

Španski evroligaš je tokom ljeta prošao kroz velike kadrovske promjene. Šarunas Jasikevičius je dobio otkaz, a na njegovo mjesto došao je Grimau.

”Tim je u ovom trenutku u redu, ali moramo usvojiti neke nove mehanizme. Imali smo kratke pripreme, mnogo igrača nijesu trenirali sa timom i nastavićemo da pratimo proces izgradnje.” rekao je nekadašnji igrač, a sada trener Barselone Grimau.

Govorio je o porazu u polufinalu Superkupa Španije od Real Madrida.

”Ja sam osoba koja pokušava da gleda na pozitivne stvari. Bilo je trenutaka kada nijesmo bili dobri i Real je to znao da iskoristi, ali igra generalno nije bila loša. Htjeli smo da pobijedimo i uvijek želimo da se takmičimo.”

Na kraju govorio je o ljudima koji sumnjaju u njega, a istakao je da ne obraća pretjernao pažnju na te stvari.

”Na eksternom nivou, budući da nemam društvene mreže, niti planiram da ih imam, ne obraćam toliko pažnju na to. Ako postoje takvi ljudi, neka im život ide dobro i nadam se da neću da ih razočaram. Imam, imao sam i imaću potpuno čistu savjest, daću svoj život za Barselonu, to sam uvijek radio i radiću ubuduće.” naglasio je Rođer Grimau.