Sferopulos nezadovoljan: Igrali smo bez koncentracije, bez energije

Janis Sferopulos, trener košarkaša Crvene zvezde Meridianbet, bio je nezadovoljan nakon poraza od Mege.

“Crveno-bijeli” poraženi su od Mege u 24. kolu ABA lige sa 89:83.

REGISTRUJTE SE uz promo kod SPORT i prva doza bonusa dolazi odmah nakon toga!

“Hteo bih da čestitam ekipi Mege na pobjedi, igrala je bolje od nas i zasluženo trijumfovala. Mi smo počeli da igramo bez imalo koncentracije, bez energije i inteziteta. Od druge dionice smo počeli da se vraćamo u meč, u trećoj smo počeli dobro, ali ne i završili, a onda… U četvrtoj nismo imali dobra rješenja u napadu. Bili smo spori u ofanzivi, ali i u defanzivi. Mislim da, kako je utakmica odmicala, bilo je očigledno da su se oni (gosti) snažnije borili od nas”, rekao je Sferopulos.

“Ne radi se tu o posljednja dva, ili dva i po minuta, mi cijelu četvrtu četvrtinu nismo igrali dobro. Pa, 48 poena smo primili u drugom poluvremenu! Ne igramo odbranu, ne skačemo, uzimaju nam loptu iz ruke. Uz to, u napadu smo spori, uvijek nam kasni ono dodatno dodavanje i, na sve to, mislim da šutevi koje smo upućivali nisu bili najbolja rješenja u tim situacijama”.

Sferopulos se dotakao Smarta, i dodao kakva je situacija sa Topićem i Tompkinsom.

“Smart nije povrijeđen. Moja je odluka da bude van tima, htio sam da pružim minutažu drugim igračima. Što se ostalih tiče, Laziću treba vrijeme da se vrati u ritam, Topić je počeo da vježba individualno, Tompkins takođe. Oni još ne rade sa ostatkom ekipe”, zaključio je Sferopulos.