Skariolo odabrao - Španci sa Braunom, bez Rubija

Selektor španske košarkaške reprezentacije Serđo Skariolo saopštio je širi spisak igrača za kvalifikacioni olimpijski turnir.

Skariolo računa na 22 igrača, a među njima nema Rikija Rubija, koji je obavijestio Savez da želi da preskoči ovu akciju reprezentacije.

“Riki nas je pitao da mu damo vrijeme da porazmisli o svemu. Potrebno mu je da donese neke odluke o svom životu i mi to maksimalno poštujemo”, rekao je Skariolo.

U reprezentaciju se vratio Lorenco Braun koji je blistao ove sezone u dresu Makabija.

Skariolo računa na sljedeće igrače:

Alberto Abalde (Real Madrid), Aleks Abrines (Barselona), Santi Aldama (Memfis), Darío Brizuela (Barselona), Lorenco Braun (Makabi), Alberto Díaz (Unikaha), Rudi Fernandez (Real Madrid), Serhi Garsía (Rio Breogan), Usman Garuba (Golden Stejt), Fran Guera (Tenerife), Huančo Ernangomes (Panatinaikos), Vili Ernangomes (Barselona), Ćabi Lopes (Valensija), Serhio Ljulj (Real Madrid), Huan Nunjez (Ulm), Džoel Para (Barselona), Haime Pradilja (Valensija), Đosep Puerto (Valensija), Migel Salvo (Gran Kanarija), Jankuba Sima (Unikaha), Edgar Visedo (Tenerife), Santi Justa (Saragosa).

Španci su domaćini kvalifikacionog turnira koji se održava u Valensiji od 2. do 7. juna. Nalaze se u grupi sa Angolom i Libanom, dok su u drugoj grupi Finska, Poljska i Bahami.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.