VEZENKOV: U Sakramentu krećem od nule

Saša Vezenkov, MVP Evrolige i novi član NBA ekipe Sakramento Kingsa, govorio je odlasku u Ameriku, gdje će debitovati u najjačoj ligi svijeta.

Bugarski košarkaš u NBA ligu dolazi sa epitetom MVP-a sezone u Evroligi.

”Poznajem trenera Brauna jer smo se upoznali prilikom njegovog dolaska u Grčku. Pokazali su mi da su zadovoljni mojim igrama i da vjeruju u mene. Treneri, stručni štab i svi koji su dio dima toplo su me dočekali. Naravno, to još ne garantuje ništa, ali jedva čekam da počnem trenirati sa ekipom.” počeo je Vezenkov.

Osvrnuo se i na prethodnu sezonu Sakramenta, koja je po mnogo čemu bila istorijska.

”Prošla sezona bila im je fantastična, pa su zbog toga i očekivanja velika za narednu. Znam da ništa ne dolazi preko noći, za nove stvari uvijek treba vremena za adaptaciju, ali vjerujem da će sve biti kako treba.” rekao je Saša.

Dotakao se i odlaska iz Pireja i otkrio koliko mu je bilo teško zbog toga.

”U Pireju sam dobio veliko poštovanje u ljubav. Svi u klubu poštuju moju odluku. Naravno da su htjeli da me zadrže, ali svi znaju da je odlazak u NBA najbolja stvar i ostvarenje mojih snova. Bila je to teška, ali ispravna odluka. Nedostajaće mi Olimpijakos, posebno nakon svega u posljednje dvije godine. Po pitanju okruženja, Kingsi su slična ekipa, samo na još većem nivou. Imaju porodičnu atmsoferu, što mi se posebno dopada.’‘ istakao je MVP Evrolige za sezonu 2022/23.

U Americi, ističe, da kreće od nule.

”Odlazak u NBA ligu je san u kojem vidim ogroman potencijal. Ne ide u NBA samo da bih ostvario snove i da bih se brzo vratio u Evropu, krećem od nule i znam koliko tek sada moram naporno da radim. Iskustvo se ne kupuje. Moj primarni cilj je da imam konstantan napredak.” otkrio je Vezenkov.

Takođe, govorio je i o odluci Kostasa Slukasa da iz Olimpijakosa ode u redove ljutog rivala – Panatinaikosa.

”Iskreno, nijesam to očekivao od njega. Ipak, on je moj prijatelj i tako će uvijek ostati, uspomene se ne mogu izbrisati. Svaki pojedinac donosi odluke za koje smatra da su najbolje za njega. Nije zahvalno da dajem bilo kakve komentare, ali treba izbjeći ekstremne stavove po tom pitanju. Svako ima svoj put.” zaključio je novi košarkaš Sakramento Kingsa.