ŽAKELJ NA PRVOM ISPITU U BUDUĆNOSTI: Da navijači uživaju u igri i rezultatima

Košarkaši Budućnost Volija odigraće sjutra utakmicu protiv Trenta u okviru osmog kola Evrokupe, a pred ovaj meč trener “plavih” Andrej Žakelj pozvao je navijače da u što većem broju daju podršku klubu.

Budućnost sa skorom 2-6 dočekuje susret u Podgorici protiv italijanske ekipe koja ima pobjedu više.

“Kao što sam rekao mnogo mi je drago što sam ovdje i mislim da ovaj klub mora da se digne. Imamo veliku podršku velikog broja navijača i moramo da im vratimo igrama i rezultatima. Imali smo do sada samo jedan trening i krećemo sa pripremama za Trento ali više manje smo usresrijeđeni na sebe. Moramo brinuti o sebi pošto je tu veći problem ali igramo protiv Trenta sjutra”, rekao je Žakelj.

Kada je riječ o kvalitetu protivnika isitče njihovu energičnost i kvalitet u šutu za tri poena, na koje će morati da odgovori njegova ekipa.

Novi trener “plavih” pozvao je navijače da u što većem brojem podrže klub na sjutrašnjem meču.

“Radi se o ekipi koja je veoma atletska, igraju vrlo brzu košarku i izuzetno su nezgodni u šutu za tri poena. Tu mora biti fokus glavna stvar i kao što uvijek zahtjevam energiju, da se borimo kao ekipa, da izgledamo kao ekipa i da se bacimo za svaku loptu. To su stvari koje želim da vidim već sjutra, reakciju od svih nas i da imamo pozitivniji stav na terenu jer će tako doći i rezultati na terenu. Želio bih i da pozovem navijače u što većem broju da nas podrže i pomognu nam u ovom meču a mi ćemo učiniti sve da im sa borbenošću vratimo”, rekao je Žakelj.

Pročitajte i ovo: