ŽAKELJ RAZOČARAN: Individualne ambicije pojedinaca poremetile tok meča

Košarkaši Budućnost Volija savladali su Mornar u okviru 15. kola ABA lige posle produžetka rezultatom 103:100, a nakon utakmice trener Budućnosti Andrej Žakelj bio je nezadovoljan pristupom njegove ekipe na ovom meču.

Budućnost je ovom pobjedom stigla do četvrte poziciji i trenutno je na skoru 10-5.

Imali su “plavi” rezultatski zaostatak tokom većeg dijela meča da bi posle neizvjesne završnice i produžetka uspjeli da stignu do pobjede nad posljednjeplasiranom ekipom.

“Ponovo je pristup bio problem. Početak je bio dobar, da bi u nastavku neki neshvatljivi ego i individualne ambicije pojedinih igrača poremetile tok meča. Sa takvim pristupom stekao se i utisak da je ekipa Mornara željela možda i više pobjedu od nas“, rekao je Žakelj i dodao:

Iako smo u pripremi ove utakmice govorili o pripremi i timskoj igri, neki igrač su imali neke druge ambicije na ovom meču koje ne mogu da objasnim”.

Iako je na pojedine momente bio zadovoljan igrom u odbrani, u napadu se sve svodilo na individualne akcije pojedinaca.

“Na momente smo igrali dobro sa čvrstom timskom igrom u odbrani, ali odgovornisti u napadu nije bilo. Da ne bude da sve svaljujem na igrače, ima krivice i u meni, ali ćemo na narednim sastancima razgovarati o tome”, zaključio je Žakelj.

Budućnost će naredni meč odigrati 10. januara protiv Burga u okviru 14. kola Evrokupa.