Željko Obradović zna kako da osvoji Berlin

Trener Partizana Željko Obradović svjestan je da je meč protiv Albe jedan od najvažnijih u sezoni za njegov tim.

Iskusni stručnjak zna i recept za pobjedu u Berlinu.

“Kad se priča o Albi, nekoliko stvari je bitno. Pod broj jedan, da zavise mnogo od tranzicione igre, da su u tom dijelu najopasniji i treba da vodimo računa da ih zaustavimo. To znači da kontrolišemo napad i da ne dozvolimo dobre procente šuta, prije svega za dva poena, u tranziciji. To je prvi neki faktor o kojem treba da vodimo računa”, rekao je Obradović.

“Drugi je da su oni tim koji voli da mijenja odbranu, da igraju zonsku odbranu i zonski presing. Treba obratiti pažnju na to i imati dobar napad. Ponovo se vraćamo na isto – ne dozvoliti im da iz zonske odbrane postižu lake poene. To su najbitnije stvari”, dodao je on.

Za plasman u plej-in Partizanu su potrebne obje pobjede (Alba, Valensija), ali i jedan poraz Efesa (Fenerbajče, Zvezda), ili oba poraza Baskonije (Virtus, Real).

“Znamo koliko nam je važna utakmica i nadam se da ćemo biti na nivou koji je potreban da bismo pobijedili… Nema više vraćanja na ono što je iza nas. Znamo da mnogi timovi imaju šanse, naša sreća je i da negdje zavisimo od nas samih. Treba da se pripremimo i da utakmicu odigramo na najbolji mogući način”, rekao je Obradović.

Sjutrašnja utakmica u Berlinu igra se od 20 i 30.

REGISTRUJTE SE uz promo kod SPORT i prva doza bonusa dolazi odmah nakon toga!