BUDUĆNOST PONOVO PROTIV RUDARA: "Spremni smo da ostvarimo pobjedu" (VIDEO)

Već drugi put u četiri dana fudbaleri Budućnosti i Rudara igraće za bodove.

Dva tima, odigrala su u srijedu zaostali meč 22. kola Meridianbet 1. CFL, a pobjednika nije bilo – 1:1.

Isti rivali sada će igrati “pod Goricom” u redovnom 31. kolu.

“Analizirajući utakmicu, ostaje veliki žal za tri boda iz razloga što smo kontrolisali cijelu utakmicu – imali smo posjed, igru, iz igre smo stvarali šanse, ali nismo ih iskoristili. Mislim da je najveći faktor koji je kumovao tome izuzetno loš teren. Uz to, u određenim segmentima igre nedostajala nam je koncentracija, ali i sreća. Protivnik nam je za 90 minuta uputio samo jedan šut, a iz jedne dekoncentracije u posljednjoj liniji smo primili malo nesrećan gol. Ali, šta je tu je, ono što je bilo ne možemo da vratimo – idemo dalje“, rekao je pomoćni trener Budućnosti Vladan .

U posljednja tri kola Budućnost je primila devet golova, što je podatak za brigu.

“Tačno je da imamo malo vremena za pripremu utakmice, a činjenica je da je ekipa svjesna šta smo propustili i šta nas očekuje. Poznajemo odlično protivnika, imamo poštovanje za Rudar, kao i za svakog rivala u ligi, ali igramo na našem terenu, pred našom publikom, uz naše navijače i mislim da će ekipa biti spremna i voljna da ostvari bitnu pobjedu za nastavak sezone“, rekao je Savić i dodao:

“Na dobrom smo putu da se ekipa psihički oporavi, a uprkos kratkom razmaku između utakmica ima prostora da se oporavimo i na fizičkom planu. Radimo sve da se ekipa pripremi na najbolji mogući način, osjveži i oporavi… Činjenica je da neće biti lako, jer Rudar pored kvaliteta koji posjeduje igra jedan specifičan sistem. Igra dosta zatvoreno i pokušava iz kontri i polukontri da ugrozi gol. Ali, ponavljam: naš teren, naša publika, a bodovi su nam neophodni i nadam se da ćemo se potruditi da ostvarimo pobjedu“, smatra Savić.

Do kraja sezone je ostalo još šest kola. Podgoričane čeka i gostovanje u Nikšiću.

“Svaka utakmica je teška, nebitno da li je ekipa iz vrha ili sa dna tabele. Nas kao klub i ekipu krasi to što se negdje uvijek mi pitamo, mi određujemo način igre, mi smo ti koji težimo ka pobjedi… Ima još dosta da se igra, idemo utakmicu po utakmicu, prvo da „riješimo“ Rudar, a nakon toga se okrećemo derbiju sa Sutjeskom“, rekao je Savić za klupski sajt.

Utakmica Budućnost – Rudar igra se sjutra od 20 časova.