PREOKRET: Sutjeska Meridianbet kažnjena, navijači Dečića mogu na derbi

I pored najava da će sjutrašnji derbi koji će zatvoriti osmo kolo Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige između Dečića i Sutjeske Meridianbet igrati pred praznim tribinama, to se neće desiti.

Nakon odluke Disciplinske komisije FSCG, Sutjeska Meridianbet je kažnjena sa četiri gostujuća meča bez navijača, a prvi će “odraditi” sjutra u derbiju na Trening kampu na Starom aerodromu.

Automatski je ova odluka van snage stavila prethodnu da se derbi igra pred praznim tribinama zbog “povećanog bezbjednosnog rizika”.

“Utakmica FK Dečić – FK Sutjeska Meridianbet biće odigrana sa publikom, a bez prisustva naše organizovane navijačke grupe, Nakon što je Disciplinska komisija FSCG donijela odluku kojom se našem klubu izriče disciplinska mjera – zabrana prisustva organizovanih navijača na 4 (četiri) gostujuće utakmice, donijeta je odluka da će se sa sprovođenjem predmetne odluke početi od utakmice 8. kola Meridianbet 1. CFL FK Dečić – FK Sutjeska Meridianbet, pa se odluka Komisije za takmičenje FSCG, donijeta 12. septembra 2023. godine, u kojoj je bilo definisano da će se navedena utakmica odigrati bez prisustva publike, stavlja van snage zbog sprovođenja odluke Disciplinske komisije FSCG”, saopštila je Sutjeska Meridianbet.

U dosadašnjem dijelu šampionata “plavi” iz Nikšića imaju osam bodova i nalaze se na sedmom mjestu, dok je Dečić četvrti sa tri boda više.

Biće ovo drugi duel nakon što su posljednjeg dana prošleg mjeseca dvije ekipe igrali u osmini finala Kupa Crne Gore. Dečić je eliminisao branioca pehara zahvaljujući golu Božovića.

U prethodnoj sezoni dvije ekipe su odigrale šest mečeva. Sutjeska Meridianbet je slavila na četiri dok su dva završena neriješenim rezultatom.

Utakmica na Trening kampu na Starom aerodromu na progrmau je sjutra od 19 sati i 30 minuta.

Pročitajte i ovo: