ANDREJ ĐELOŠEVIĆ ZA MERIDIAN SPORT: Znamo potencijalne protivnike, ali spremni smo za bilo kog borca!

Crnogorsku kik-boks reprezentaciju od 17. do 26. novembra očekuje Svjetsko prvenstvo u kik-boksu, a boje naše zastave braniće tri borca – Nemanja Čađenović i Filip Sekulović iz KBK Budućnost i Anastazija Petrović iz KBK Boka Kotorska.

Trener reprezentacije Andrej Đelošević je za ekipu Meridian Sporta podijelio detalje o pripremama crnogorskih reprezentativaca, te koja su mu očekivanja od naših boraca.

Filip Sekulović boriće se u kategoriji do 86 kilograma, Nemanja Čađenović do 71 kilogram, dok će se Anastazija Petrović boriti u kategoriji do 56 kilograma.

“Zvanične reprezentativne pripreme smo počeli tokom prvog dijela avgusta na Žabljaku, a ostatak priprema takmičari su radili u svojim matičnim klubovima.” rekao je Andrej Đelošević na pitanje kako su protekle pripreme crnogorskih boraca.

Sekulović je dvostruki osvajač šampionata Balkana, dok je na Evropskom prvenstvu 2022. godine bio bronzani. Njegov klupski kolega Nemanja Čađenović bio je bronzani na juniorskom prvenstvu Svijeta, dok je na Evropskom univerzitetskom prvenstvu održanom u julu ove godine osvojio zlatnu medalju, ali dvostruki osvajač Svjetskog Kupa. U svakom slučaju, obojici će ovo biti prvo seniorsko Svjetsko prvensto.

“Filipu i Nemanji, obzirom da su mladi borci, pored prošlog Evropskog prvenstva ovo je prvo učešće na seniorskom prvenstvu Svijeta. Nemanja je kao junior bio bronzani na prvenstvu Svijeta i pored ostalih velikih takmičenja kao Svjetski kupovi ima dovoljno iskustva da se od njega može očekivati dobar nastup na predstojećem prvenstvu Svijeta. Takođe, naša dugogodišnja reprezentativka Anastazija Petrović ima mnogo iskustva na velikim takmičenjima i od nje se takođe očekuje da bude veliki rival svim dobrim kandidatkinjama za medalju.” rekao je Đelošević za Meridian Sport.

Na pitanje da li znaju šta ih očekuje u Portugalu te ko bi im mogli biti potencijalni protivnici u ringu, Đelošević je odgovorio.

“Zbog elektronske prijave koja je obavezna znamo nase potencijalne protivnike, međutim, žrijeb će biti tek dan pred takmičenje, tako da samo možemo pretpostaviti ko nam moze biti protivnik u tim prvim mečevima. Nemanja je zbog svih rezultata ostvarenih u ovoj godini prvi rangirani u WAKO-u (Svjetskoj kik-boks organizaciji) i biće nosioc grupe od 20 prijavljenih takmičara u njegovoj kategoriji . Filip u ovom momentu ima oko 13 prijavljenih takmičara , dok Anastazija ima oko 15- tak prijava i njenoj kategoriji.”

“Nismo se posebno pripremali za borce jer prosto se na ovakvim takmičenjima ne može znati od 15,20 boraca koji će žrijebom biti naš protivnik, jednostavno smo spremni za bilo kog borca.” zaključio je Đelošević.

Pitali smo ga i šta očekuje od crnogorskih boraca.

“Nemanja , Filip i Anastazija su uspješno prošli sve faze priprema. Od njih se očekuje da na takmičenju daju svoj maksimum, da pokažu šta znaju, a ukoliko bude tako siguran sam da rezultati neće izostati.” poručio je Andrej Đelošević u intervjuu za Meridian Sport.