Boks nakon 24 godine večeras dobija novog svjetskog vladara

Borba vijeka između Tajson Fjurija iz Velike Britanije i Oleksandra Usika iz Ukrajine održaće se večeras nakon ponoći u Saudijskoj Arabiji.

Borci iz Ukrajine i Velike Britanije će se poslije dva odlaganja konačno večeras naći u ring u borbi za titulu apsolutnog svetskog šampiona u teškoj kategoriji, odnosno za pojaseve u verzijama VBC, VBO, VBA i IBF, u meču od 12 rundi.

Program u “Kingdom areni” u Rijadu startuje od 18.00 sati po srednjoevropskom vremenu, a “borba vijeka” bi trebalo da počne nešto malo poslije ponoći.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.

Meč je velikog uloga jer će pobjednik ove borbe postati prvi neprikosnoveni šampion teške kategorije profesionalnog boksa još od Lenoksa Luisa koji je ovu titulu dobio 2000. godine. 

Najbliži da dođu do ovog pojasa bili su braća Kličko, Vitalij i Vladimir, koji nisu boksovali jedan protiv drugog zbog obećanja majci da nikada neće ući u ring jedan naspram drugog.

Osim četiri titule pobjednik će dobiti i posebno dizajniran pojas VBC-a koji je blagoslovio papa Franjo.

Oba boksera ovaj duel dočekuju kao neporaženi. Usik ima skor 21-0, a Fjuri 34-0-1.

Ukoliko Usik dođe do pobjede večeras, postaće neprikosnoveni šampion u dvije težinske kategorije, prethodno je bio i šampion u kruzer kategoriji.

Pročitajte i ovo: Danska – dobro poznata rivalima iz grupe C, velika rana SFRJ