Karatisti prezadovoljni: Osvojili smo medalje na izuzetno kvalitetnom turniru

Crnogorski karatisti vratili su se iz turske Konje gdje su nastupali na Svjetskom prvenstvu za juniore, kadete i mlađe seniorke

Trinaesto mjesto u konkurenciji 105 zemalja svijeta osvojila je karate reprezentacija Crne Gore na nikad masovnijem planetarnom šampionatu za juniore, kadete i mlađe seniore. Iz regiona, naši karatisti ubjedljivo najbolji – tri medalje, osvojili su ih takmičari iz našeg najboljeg kluba Omladinca.

A, kao juniorski šampion svijeta iz Turske se vratio Emre Saljiu, te tako postao četvrti crnogorski svjetski prvak nakon Danila Lučića, Marija Hodžića i Bojana Boškovića.

karate
Saljiu je do zlata stigao nakon sedam trijumfa, FOTO: Privatna arhiva

“Prvog dana takmičenja imao sam pet mečeva i u svih pet upisao sam pobjede. Za finale sam imao odgovarajuću taktiku koju sam sproveo u djelo i stigao do zlata”, istakao je Saljiu pri povratku iz Turske.

Bronze, ugrabile su Milena Jovanović u konkurenciji mlađih seniorki, te kadetkinja Jovana Damjanović.

“Mnogo sam srećna zbog medalje, znajući da je takmičenje bilo izuzetno naporno, pogotovo u najjačoj konkurenciji – mlađih seniorki”, istakla je Jovanović, dok Damjanović poručuje:

“Za svaku protivnicu imala sam posebnu taktitu. Najteži je bio meč za bronzu, ali sam uspjela”.

karate
Saljiu, Jovanović i Damjanović – osvajači svjetskih medalja za Crnu Goru, FOTO: Privatna arhiva

Selektor reprezentacije Dejan Ivanović nije krio oduševljenje uspjehom, zajedno sa prvim čovjekom Omladinca, Žarkom Rakovićem, poručio je da Crna Gora od svojih karatista može očekivati nova odličja na Evropskom prvenstvu planiranom u februaru.

3 Komentara

    Bravo, sve čestitke za mlade nade

    Bravo, ponos zemlje.

    Zasluzio. I treba.

Komentarisanje nije dozvoljeno.