USIK NOKAUTOM ODBRANIO TITULU: Da li je Duboi oduzeta pobjeda? (VIDEO)

Ukrajinski bokser Aleksander Usik odbranio je tituli svjetskog šampiona u teškoj kategoriji nakon što je nokautao Britanca Danijela Dubou u devetoj rundi borbe u Vroclavu.

REGISTRUJTE SE PREKO PROMO KODA SPORT i odmah nakon toga na vaš korisnički nalog će biti uplaćeno 30 eura BONUSA.

Za Ukrajinca je to bila 21. profesionalna borba u kojoj je stigao do 21. pobjede, od kojih je 14 slavio nokautom.

Daniel Duboa je sa druge strane takođe imao svoj 21 meč u profesionalnom ringu u kome je drugi put poražen, dok je od svojih 19 pobjeda njih 18 ostvario nokautom, u skladu sa svojim nadimkom “Dynamite”.

Usik je dominirao tokom čitavog meča, njegovi su udarci bili precizni, a već prema običaju prednost je dodatno povećavao pri kraju svake runde.

Ipak, početkom pete runde Usik je završio na podu nakon jednog Duboinog aperkata koji je išao dosta nisko što su sudije okarakterisale zabranjenim udarcem i dali Ukrajincu pet minuta za oporavak, dok je Britanac upozoren da će kod sljedećeg ovakvog udarca biti diskvalifikovan.

Usik je boksovao bolje do kraja, a na kraju osme runde Dobuoa se prvi put našao u nokdaunu.

Sredinom devete runde desni direkt ukrajinskog boksera bio je koban po Britanca, a nakon meča njegov trener se žalio na odluku sudije iz pete runde.

“Danijelu je oduzeta pobjeda”, rekao je njegov trener dok je Britanac bio vidno iznerviran:

“Kako ovo može biti nisko!”, pokazivao je Duboa ka velikom video bimu koji je vratio snimak udarca iz pete runde.

Tri pojasa svjetskog prvaka ostala su u vlasništvu Ukrajinca (WBO, WBA i IBF) dok jedini koji mu nedostaje je onaj koji se nalazi u rukama “kralja cigana” Tajsona Fjurija.

Pročitajte i ovo: