TENZIJE U FERARIJU: Netrpeljivost između vozača sve više raste

Okršaj dvojice timskih kolega u Ferarijevom timu možda je i zanimljivo za publiku, ali dugoročno može koštati taj tim dobrog plasmana u šampionatu.

Za Ferarijevu ekipu vikend u Silverstonu loše je počeo, ali se još gore završio. Nakon što su u kvalifikacijama bolje od njih bili klasifikovani vozači McLarena, Karlos Sainz i Čarls Lekler su u nedeljnoj trci jedva uspjeli da zadrže devetu i desetu poziciju.

Na ovaj učinak svakako da je uticala konfiguracija staze u Silverstonu, ali ono što je mnogo značajnije je odnos timskih kolega koji su ljutnju na tim proširili na međusobno rivalstvo.

Tenzije u timu desile su se još i tokom trke za Veliku nagradu Austrije, kada ekipa nije dozvolila Karlosu da pretekne Čarlsa pa je zbog toga španac ostao bez podijuma. Iz tima su se izjasnili da je takav bio dogovor i timska strategija, ali nisu uspjeli da smanje tenzije koje su tada krenule da vladaju između vozača.

Sve se nastavilo tokom kvalifikacija u Silverstonu kada je ekipa odlučila da Lekler dobije prioritetno mjesto u kvalifikacijama na šta se Sainz odmah pobunio, ali pošto iz Ferarija nisu ništa učinili po tom pitanju on je odlučio da stvar uzme u svoje ruke. Španac je u krugu koji je vozio prije brzog kruga bez dogovora pretekao svog timskog kolegu Čarlsa Leklera koji mu je bijesan poslao poruku preko radija: “Bravo, Karlose, lijepo preticanje u posljednjem zavoju.”

Činjenica je da je ze netrpeljivost među vozačima kriv samo tim, koji svojom strategijom stavlja vozače u položaj da se sukobljavaju na stazi.

Naredna trka vozi se na Hungaoringu 23. jula.

Pročitajte i ovo: