HAMILTON: Dok sam dominirao želio sam konkurente

Vozač Mercedesa Luis Hamilton dominira je šest godina šampionatom Formule 1. On je sada u podređenom položaju, a sve ovo vrijeme mora da gleda kako neko drugi dominira.

Nije neobično da jedan tim sa jednim vozačem dominira godinama, a sada je to defitivno Ferstapen koji niže pobjedu za pobjedom ove sezone.

Britanac sada govori kako Formula 1 mora da napravi promjene kako bi sport bio kompetetivniji, a mnogi kažu da je licemjeran jer je i sam dominirao.

„Oni su krivi što dominiraju, rade bolji posao od ostalih. Sada čujemo kako navijači govore da smo mi imali dominantan bolid i da se sada nešto žalimo, ali nije tako. Mi čak i kada smo bili najbrži, htjeli smo najbolje takmičenje uvijek i željeli smo da bude neizvjesno. O tome smo sanjali kada smo odrastali, da se trkamo i da bude zabavno takmičenje. Nikad nisam htio kao dijete da budem mnogo sekundi ispred svih.“ rekao je Luis Hamilton.

„Kada sam se kao klinac takmičio u kartingu vozio sam užasne kartinge. Nikada nije bio dobar kao karting bogatih klinaca. Odatle dolaze moje sposobnosti. Sada bi mogli da kažemo da je dobro vrijeme da se prekine. Ja sve gledam, zaista želim da učestvujem u razvoju bolida. Znam šta je potrebno kod bolida, znam da radim sa timom kako bismo stigli do cilja. Kako si stariji više shvataš važnost svog mozga i uma, da moraš da budeš zdrav. Međutim ja sam ekstremno gladan uspjeha. Imam sjajne navijače svuda u svijetu. Podržavaju me i zajedno smo na ovom putu. Ne mogu sada da odustanem jer smo toliko bliski.“ dodao je Hamilton.