Maks izjednačio Senin rekord, iza njega Meklaren!

Vozač Red Bula Maks Ferstapen još jednom je ove godine stigao do pol pozicije, i to u Imoli, pred Ferarijevim navijačima.

Maks će sedmi put ove sezone startovati sa prve pozicije pošto je krug u Imoli odvezao za 1:14.746 minuta, čime je izjednačio rekord po broju uzastopno osvojenih prvih startnih mjesta (8) sa legendarnim Ajrtonom Senom.

Iza njega sjutrašnju trku će startovati vozači Meklarena – Oskar Pjastri i Lando Noris.

Mogao je Pjastri možda i da ukrade pol Ferstapenu, ali je napravio grešku u finišu posljednjeg kruga.

Vozači Ferarija Šarl Lekler i Karlos Sainc zauzeli su četvrto i peto mjesto u kvalifikacijama, pa će teško uspjeti da naprave mnogo bolji rezultat u sjutrašnjoj trci s obzirom na to da se ispred njih nalaze trojica opasnih vozača.

Iza njih sjutrašnju trku će startovati vozač Mercedesa Džordž Rasel, kog je pratio Juki Cunoda, a iza kog je ostao Luis Hamilton.

Prvih deset kompletirali su Danijel Rikardo u RB-u i Niko Hulkenberg.

Niko Hulkenberg je bio najveće iznenađenje prvog dijela kvalifikacija, koji je završio na trećoj poziciji, iza Maksa Ferstapena i Šarla Lekelra.

Drugi, Q2 dio kvalifikacija obilježilo je ispadanje drugog vozača Red Bula Serhija Pereza, a glavni konkurent za mjesto za plasman među deset najbržih bio mu je Danijel Rikardo u RB-u, čije vrijeme Perez ipak nije uspio da stigne.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.