MERCEDES IZABRAO: Nakon Rasela i Hamilton ostaje u timu

Luis Hamilton potpisao je dvogodišnji ugovor sa Mercedesom i time okončao spekulacije o njegovoj budućnosti u šampionatu Formule 1.

Hamiltonu je ovo bila poslednja godina ugovora sa “srebrnim strijelama”, ali je nakon dugih pregovora sa Totom Volfom uspio da zadrži mjesto u toj ekipi na još dvije godine.

Britanski vozač se 2013. godine priključio Mercedesovoj ekipi, a od tada ne prestaje da niže rekorde.

On sa svojom ekipom trenutno naporno radi na tome da se vrate na čelo karavana Formule 1, ali je njihovo zajedničko zlatno doba završeno 2021. godine, od kada je počeo da vlada Red Bul.

I Hamilton i Volf smatraju da će obnovljeno partnerstvo donijeti nove zajedničke uspjehe.

“Svaki dan sanjamo da budemo najbolji i proteklu deceniju posvetili smo postizanju tog cilja.” rekao je vozač Mercedesa i dodao: “Biti na vrhu nije nešto što se dešava preko noći ili u kratkom vremenskom roku, potrebna je posvećenost, naporan rad i bila mi je čast da se upišem u istoriju sa ovim nevjerovatnim timom.”

“Nikad nismo bili gladni pobjede. Učili smo iz svakog uspjeha, ali i svakog neuspjeha. Nastavljamo da jurimo snove, nastavljamo da se borimo bez obzira na izazove i ponovo ćemo pobjeđivati.” zaključio je Hamilton.

Slično zadovoljan bio je i Rasel koji je rekao: “Odrastao sam sa ovim timom od kada sam im se pridružio 2017. godine. To je moj dom i fantastičan je osjećaj produžiti našu vezu do 2025. godine.”

“Nastavak takmičenja sa našom trenutnom vozačkom postavom bila je jednostavna odluka. Imamo najjači par na tabeli i oba vozača igraju ključnu ulogu u timu koji će nas pomjeriti naprijed. Snaga i stabilnost biće ključni blokovi za izgradnju budućih uspjeha.” rekao je šef tima Toto Volf.