Plavi Ferari u Majamiju

Vozači Ferarija Šarl Lekler i Karlos Sainc na predstojećoj trci za Veliku nagradu Majamija, voziće bolide svijetlo plave boje, a isti će biti i dezeni njihove odjeće.

Kao razlog ove promjene je želja da se oda počast istorijskom timu “Skuderije”, koji je vozio bolide u ovoj boji prije prelaska u danas prepoznatljivu crvenu.

Dva tonaliteta plave boje koja će biti u ovoj boji nose naziv “Plata” i “Dino” i odnose se na osobe i dešavanja u prošlosti.

“Plata” je povezana sa bojom argentinske zastave koja je donosila sreću Albertu Askariju tokom 1952. i 1953. godine kada je stizao do titula šampiona svijeta.

REGISTRUJTE SE uz promo kod SPORT i prva doza bonusa dolazi odmah nakon toga!

Boja “Dino” je sa druge strane korišćena za uniforme nekoliko vozača među kojima je i tandem iz 1974. godine, Klej Ragaconi i Niki Lauda koji su se zajedno popeli na podijumu u Holandiji.

Ta boja uniformi bila je omiljena Encu Ferariju.

Ovo neće biti prvi put da Ferari mijenja boju. Prije dvije godine su Lekler i Sainc vozili u bolidima u kojima si pored tradicionalne crvene na mnogim djelovima bili obojeni u “žuto Modena”.

Ta boja se koristila na prvim formulama Ferarija nakon formiranja “Skuderije”, a Ferari je tada vozo na 100. godišnjici trke u Monci.

Trka za Veliku nagradu Majamija je na programu od 3. do 5. maja.

Pročitajte i ovo: Karager pijan uzimao izjavu od Sanča: Popio sam oko osam piva u “žutom zidu”, imam novu porodicu i prijatelje (VIDEO)