Debakl Ferstapena, slavlje Sainca i Ferarija

Vozač Ferarija Karlos Sainc slavio je u trci za Veliku nagradu Australije ispred timskog kolege Šarla Leklera i vozača Meklarena Landa Norisa.

Sainc je tako do prve pobjede ove sezone stigao pošto je pretekao aktuelnog šampiona Maksa Ferstapena u drugom krugu trke, nakon čega je Holanđanin imao problema sa bolidom zbog kog je završio trku.

https://www.youtube.com/watch?v=8zzgABjQOlg

Španac, koji je operisan prije dva vikenda, je u nastavku uspostavio dominaciju i pobjegao Lekleru koji je trku završio tik iza timskog kolege koji ga je sačekao da zajedno prođu kroz cilj.

Karlos Sainc je na kraju trke proglašen i vozačem dana, baš zbog toga što je zaustavio dominaciju Ferstapena.

Lando Noris, propušten od strane Oskara Pjastrija, jurio je vozača Ferarija, ali nije mogao ništa bolje od trećeg mjesta.

Najveća katastrofa ovog vikenda definitivno je ekipa Mercedesa. Luis Hamilton je parkirao bolid u 17. krugu dok je Džordž Rasel krug prije kraja trke napravio incident u kom je njegov bolid na sredini staze ostao na boku, a on na sreću bez povrede izašao iz njega.

Timski kolega Maksa Ferstapena imao je težak zadatak u ovoj trci, ali je uprkos svim borbama i preticanjima završio na petoj poziciji.

Ispred njega trku je završio Australijanac Oskar Pjastri.

Vodećih deset kompletirali su Fernando Alonso u Aston Martinu, Lens Strol, Juki Cunoda i dvojac Hasa Niko Hulkenberg i Kevin Magnusen.

Vozač Vilijamsa Aleks Albon trku u Australiji završio je na 11. poziciji i tako ostao bez poena, a ovog vikenda je preuzeo bolid Logana Sardženta nakon što je apsolutno demolirao svoj u petak.

Jedan od dvojice vozača iz Australije, Danijel Rikardo, trku je završio tek na 12. poziciji.

Da podsjetimo, Karlos Sainc jedini je vozač koji nije iz Red Bulovog tima koji je 2023. godine bio pobjednik pošto je slavio u Singapuru.