SAINZ: Daću sve od sebe da nastavim u Ferariju

Vozač Ferarija Karlos Sainz govorio je uoči početka trkačkog vikenda u Mađarskoj o tome kako se osjeća u italijanskom timu, ali i svojoj budućnosti u šampionatu Formule 1.

Sainz sezonu nije otvorio na način na koji je to želio, ali je zadovoljan kako su i on i tim napredovali kako je sezona odmicala.

“Uvek ga morate staviti u različite perspektive. Što se tiče rezultata, nije bilo ništa posebno, sa mnogo četvrtih, petih i šestih mjesta. Mislim da smo svi očekivali malo više, uključujući i mene. Ali ako pogledam detalje koliko sam koristio auto, mislim da nemam lošu godinu. Mislim da dobro vozim, da radim dobre kvalifikacije, dobre trke, još jednom, od manjeg ka višem. Rezultati to ionako ne odražavaju u potpunosti, ali ovo je bila pomalo čudna godina u svakom pogledu.” rekao je Sainz.

Ferarijeva fabrika u Maranelu naporno je radila ove godine kako bi isporučio neophodne djelove kako bi se bolid u što kraćem roku unaprijedio, a Karlos Sainz je oduševljen onim što su radnici uradili.

“To je nešto spektakularno. Vidjeti fabriku poput Ferarijeve, sa njenom sposobnošću da reaguje, radi danonoćno na nabavci dijelova, da se stvari završe, jedna je od najljepših i posebnih stvari koje se mogu vidjeti u F1. Pogotovo kada provodite dane u fabrici. Veoma sam uključen, vidim to i imam priliku da odem i da pozdravim sve radnike vrlo često i da im se zahvalim, jer oni su ti koji na kraju prave razliku.” naglasio je Sainz.

Sainzu je ovo već treća sezona u crvenom bolidu, zadovoljan je kako se osjeća u toj ekipi i želi da nastavi tako u budućnosti.

“Iskreno, osjećam da sam u idealnom trenutku u karijeri da budem vozač Ferarija, jer to želim. To je intenzivno mjesto za biti, jer imate mnogo stvari o kojima morate voditi računa, imate puno odgovornosti, trkate se za Ferari tim, što mislim da sve govori, i morate to zaista željeti. Morate biti 100% posvećeni F1 i timu, a ja sam u trenutku između zrelosti i mladosti i moram iskoristiti ovaj trenutak boravka u Ferariju.”

Osim toga, Sainzu naredne sezone ugovor sa Ferarijem ističe, a on će se zalagati da ga produži.

“Moj prioritet je, naravno, da nastavim u Ferariju. Trenutno ne vidim bolje mjesto u F1 od tima kao što je Ferari, koji ima ambiciju da ponovo pobijedi. Želim što prije pobijediti u još jednoj trci i, ako je moguće, boriti se za titulu šampiona. A pošto oboje dijelimo cilj, ako je taj tim Ferari, pa, ne vidim zašto ne nastaviti. Ali rekao sam to mnogo puta: uvijek volim da uđem u poslednju sezonu mog ugovora znajući gdje ću se takmičiti sledeće godine i to će mi biti ista namera ove godine.” zaključio je Sainz.

Naredna trka u kalendaru šampionata Formule 1 voziće se ovog vikenda u Mađarskoj.