Đina Jauković bodri „lavice“ u Ulmu: Da se sa osmjehom vratimo u Crnu Goru!

Na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Ulmu, Đurđina Jauković neće moći da pomogne Crnoj Gori na terenu ali će kao i na Svjetskom prvenstvu biti uz ekipu na putu do novog velikog uspjeha.

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Ulmu počinje danas, a za razliku od protivnica naša reprezentacija će biti oslabljena prvenstveno neigranjem naše današnje sagovornice Đurđine Jauković.

„U Ulmu nas očekuje težak turnir jer su sve selekcije u najjačem sastavu. Mi smo malo desetkovani zbog povreda ali navikli smo i na takve probleme. Biće stvarno teško, a sami plasman bi bio ravan osvajanju medalje zbog situacije u kojoj se nalazimo i ekipa protiv kojih igramo“, započela je Đurđina Jauković razgovor za naš portal.

Prva utakmica Crne Gore protiv Paragvaja na programu je danas od 20 sati i 15 minuta, dok su mečevi protiv Njemačke i Slovenije zakazani za subotu i nedjelju.

„U prvoj utakmici Paragvaj ima ulogu autsajdera, nakon toga nas čeka Njemačka koja je domaćin turnira i od 2008. godine čeka plasman na Olimpijske igre. Na kraju je Slovenija koja do sada nikada nije izborila olimpijsku vizu. Svi imaju veliki motiv i želju, ali vjerujem u naše djevojke. Bila sam na posljednjim treninzima i mogu reći da se osjeća ta pozitivna energija pa se nadam da ćemo odigrati tri dobre utakmice i sa osmjehom se vratiti u Crnu Goru“, rekla je Đurđina Jauković za Meridian sport.

Đurđina Jauković
Foto: Instagram/Đurđina Jauković

Na Svjetskom prvenstvu smo vidjeli koliko je emotivno doživljavala svaki gol njenih saigračica koje će i na turniru u Ulmu morati bez pomoći nove-stare rukometašice Budućnosti.

„Sve teže i teže je kad ih gledam a znam da ne mogu da uskočim na teren i da im pomognem. Tu ću naravno biti i van terena. Ja im se pridružujem u petak pa ću im prenijeti svu pozitivnu energijui i pomoći maksimum koliko mogu“, najavljuje dolazak u Ulm, Đurđina Jauković.

Velike probleme sa povredama u prethodne tri sezone imala je naša sagovornica koja očekuje da će se uskoro vratiti i nadoknaditi propušteno.

„Nakon povreda koje su mi se dešavale i velikog odsustva više ću cijeniti svaki minut proveden na terenu. Teško je ali znam da ću se ubrzo i ja vratiti i nadoknaditi sve ovo što sam propustila“, rekla je Đurđina Jauković za Meridian sport.

REGISTRUJTE SE uz promo kod SPORT i prva doza bonusa dolazi odmah nakon toga!

Veliki broj rukometašica koje su bile među liderima reprezentacije na prethodnim Olimpijskim igrama više nisu u ekipi pa će ovo biti ispit nove generacije.

“Ovo je ispit ove generacije da pokažemo gdje smo. Dosta je mladih igračica ali to je praksa kod nas da te kao mladog bace u vatru i vide da li si stvoren za to ili nisi. Mislim da su mlade igračice svjesne koliki je ulog. Ne trebaju da imaju nikakav pritisak, samo želim da uživaju. Tu su zbog toga što zaslužuju i smatram da će svaka dati veliki doprinos”, poslala je poruku mlađim igračicama Đurđina Jauković.

Kada su u pitanju planovi za novu sezonu, glavni cilj 27-godišnje rukometašice biće da se nakon tri turbulentne sezone u kojima je imala problema sa povredama, vrati na prepoznatljiv nivo od ranije.

„Moji planovi su da se što bolje spremim i oporavim za sljedeću sezonu.  Sada kada će se to desiti ne mogu da kažem. Imam neke potajne snove i ciljeve u glavi ali idem korak po korak. Tri godine se konstantno mučim sa bolovima i operacijama pa sada prvenstveno razmišljam o sebi i svom zdravlju, da se što bolje spremim za sve ovo što dolazi”, rekla je Đurđina Jauković.

Budućnost je vratila Jelenu Despotović i Đurđinu Jauković koje će po svemu sudeći biti među liderima ekipe iz Podgorice u narednoj sezoni, a uz par pojačanja mogli bi da ponovo gledamo dvostrukog šampiona Evrope sa važnom ulogom na velikoj sceni.

“Uzbuđena sam zbog nove sezone u Budućnosti, uz par pojačanja vjerujem da će biti dobra ekipa i da nas čeka izazovna sezona”, rekla je popularna Đina za naš portal.

Đurđina Jauković
Patike Itane Grbić na Svjetskom prvenstvu, Foto: Printscreen/Instagram

Prepoznatljiva je njena odlična saradnja kako na terenu tako i van terena sa Itanom Grbić. Na pitanje da li bi nakon Bresta, ponovo mogli da ih gledamo zajedno u dresu Budućnosti odgovorila je:

„Itana i ja smo od 13-14 godine uvijek tu, pratimo se po klubovima. Desi nam se da se rastanemo koju godinu ali na kraju se ponovo sretnemo negdje u istom klubu. Voljela bi da još koju godinu odigramo zajedno negdje. Imamo odličnu saradnju na terenu, a van terenu smo nerazdvojne. Non stop smo u kontaktu, ali nikad ne znaš šta nosi sjutra, voljela bi da je vidim ponovo u dresu Budućnosti ali sve će vrijeme pokazati“.

Za kraj razgovora Jauković je podsjetila da joj ništa nije teško da uradi za reprezentaciju koja bi mogla još jednom da obraduje naciju i dođe do nastupa na četvrtim uzastopnim Olimpijskim igrama.

“Kao što sam rekla u petak putujem i pridužujem se ekipi u Ulmu. Znam da će im značiti moje prisustvo. Ponovo sam pomjerila svoje obaveze i uspjela sam da se iskombinujem da im budem podrška jer one stvarno to zaslužuju, ne samo od mene nego da čitava Crna Gora bude uz njih pogotovo u ovako važnim utakmicama. Stvarno se nadam da ćemo još jednom obradovati Crnu Goru i doći do četvrtih uzastopnih Olimpijskih igara što bi bilo za veliko poštovanje, ujedno i veliki uspjeh naše države“, zaključila je Đurđina Jauković za Meridian sport.