FILIP KRIVOKAPIĆ ZA MERIDIAN SPORT: Na pravom smo putu, nastup Lovćena u Evropi dobar za crnogorski rukomet!

Rukometaš Lovćena, Filip Krivokapić, iza sebe ima najbolju polusezonu u dosadašnjoj karijeri. Srednji bek cetinjskog tima bio je jedan od najboljih igrača crnogorskog šampiona, kako na domaćoj, tako na međunarodnoj sceni.

Cetinjani su dominirali ove jeseni crnogorskim parketima pa su već nakon polovine šampionata veoma blizu odbrani titule.

“Zadovoljan sam kako smo odradili prvi dio prvenstva… Imali smo jake pripreme, kvalitetne prijateljske utakmice, dobro i vrijedno radili. Kada je krenulo prvenstvo ušli smo 100 odsto fokusirani na svakoj utakmici i zasluženo otišli na pauzu kao jesenji prvaci”, rekao je najbolji rukometaš u Crnoj Gori na početku razgovora za Sport.

EHF
Foto: RSCG

Najtrofejniji muški rukometni klub u Crnoj Gori ove sezone nastupao je u izuzetno kvalitetnoj EHF Evropskoj ligi. Godinama unazad Lovćen nije imao jake utakmice kao što je to bio slučaj ove jeseni.

“Igrati u EHF Evropskoj ligi i biti dio tog takmičenja je stvarno nevjerovatan osjećaj. Nešto o čemu smo svi kao djeca maštali, da igramo jedno jako evropsko takmičenje. Stati na crtu i igrati protiv ekipa kao što su Flensburg, Kadeten i Elverum i naročito kući namučiti svakog od njih je nešto sa čim trebamo biti ponosni. Poslije toliko godina izaći opet na evropsku scenu je ograman uspjeh za klub, grad i državu. Nama fali kvalitetnih utakmica da bi mogli parirati ovakvim ekipama”, dodao je Krivokapić.

EHF
Foto: EHF

Lovćen je debitanstski nastup u drugom po rangu evrospkom klupskom takmičenju završio sa svih šest poraza, no, uprkos tome nije ostavio loš utisak.

“Ostaje veliki žal sto nijesmo uspjeli upisati bar bod da ne kažem sva tri. Dvije utakmice koje smo odigrali kući protiv Elveruma i Kadetena do samog kraja su bile neizvjesne. Bukvalno na gol. Kao što sam i rekao – fale nam baš takve utakmice. Jer kroz te utakmice bi stekli iskustvo koje nam je neophodno, a nama je baš ono nedostajalo na ovim utakmicama da bi upisali prve bodove… Velika šteta što bar jedna utakmica nije završila u našu korist jer bi to za sve koji su dio ovog projekta bila velika stvar”, smatra on.

Povratkom Pera Miloševića i dolaskom velikog broja kvalitetnih pojačanja Lovćen je podigao ljestvicu kada su u pitanju domaći okviri. Krivokapić smatra da ekipu čeka još dosta posla kako bi osvojila duplu krunu.

“Mislim da nam je ovo takmičenje donijelo mnogo. Posebno mladim igračima. Svi smo osjetili koliko je teško i zahtjevno igrati EHF Evropsku ligu. Tako da mislim da nam je još više pomoglo da rastemo kao ekipa i da budemo sve bolji i bolji. Sigurno da neće biti lako ni sa Budvanskom u Budvi i Rudarom u Pjevljima, ali mislim da ove godine ne bi trebali da dovedemo u pitanje ko će biti šampion i osvajač Kupa. Mi smo na pravom putu i samo još jačim i kvalitetnijim radom možemo doći do željenog cilja, a to je dupla kruna”, naglašava Filip Krivokapić.

Igrama u Evropi srednji bek Lovćena skrenuo je pažnju selektora Vlada Šole koji ga je uvrstio na širi spisak reprezentacije. Ipak, Krivokapić ovog puta neće biti dio Evropskog prvenstva koje 10. januara počinje u Njemačkoj.

“Mislim da sam prvi dio sezone i Evropu odradio i odigrao dobro. Dobijao sam pohvale od ljudi, bivših igrača, ljudi iz kluba – tako da sam zadovoljan. Ali, opet kažem naporan i kvalitetan rad na treningu mi je donio te rezultate. Sigurno da sam dobrim izdanjima na evropskim utakmicama skrenuo malo pažnju na sebe ali ne razmišljam još o sljedećoj sezoni. Želim da ovu godinu sa Lovćenom završim onako kako smo svi zacrtali i samo o tome trenutno razmišljam”, rekao je Krivokapić koji se osvrnuo na činjenicu da neće biti dio ekipe u Minhenu.

EHF
Foto: RK Lovćen

“Iskreno da kažem ne mogu reći da nijesam očekivao poziv selektora na užem spisku reprezentacije. S obzirom na to da sam imao uspješnu sezonu iza sebe. Kao nagrada za dobro izdanje u Evropi stigao je poziv od selektora za širi spisak reprezentacije. Velika čast i zadovoljstvo je biti na širem spisku i potajno se nadati da ću biti dio ekipe koja će predstavljati Crnu Goru na Evropskom prvenstvu. Na meni je da nastavim vrijedno da radim i treniram te da dajem uvijek maksimu”, dodao je on.

Krivokapić je siguran da će svih 18 momaka predstavljati Crnu Goru na najbolji način na predstojećem Evropskom prvenstvu.

“Prije svega bi poželio momcima puno sreće u Njemačkoj. Siguran sam da će oni kao i uvjek svoju domovinu predstaviti na najbolji način. U više navrata su dokazali da mogu da igraju i pobjeđuju najbolje. Siguran sam da će tako biti i ovoga puta”, zaključio je Filip Krivokapić.

Inače, rukometaši Lovćena pripreme za nastavak sezone počeće sredinom mjeseca.

Za sada se zna da dres cetinjskog kluba na proljeće neće nositi Vuko Borozan, a prema našim saznanjima moguće su još neke promjene, naročito kada su u pitanju odlasci.