POPADIĆ ZA MERIDIAN SPORT: Uvijek se mnogo očekuje od nas, ali mi znamo zašto smo tu!

Najbolji crnogorski vaterpolisti završili su grupnu fazu Svjetskog prvenstva u Dohi na drugom mjestu, a Vlado Popadić je za Meridian Sport analizirao učinjeno i komentarisao ono što tek čeka naše “Ajkule”.

Izabranici Vladimira Gojkovića su na otvaranju su porazili SAD nakon penala (16:15), u drugoj utakmici su poraženi od Srbije (14:6) dok su u posljednjoj savladali Japan (13:11).

“U prvoj utakmici protiv SAD-a, ali i u posljednjoj protiv Japana znali smo da nam neće biti lako, koliko god da smo se odmorili. Japan ima specifičan stil igre koji mnogo umara protivnika, a sa druge strane Amerika je sušta suprotnost toga. Oni igraju na fizičku snagu ne na plivanje, ali smo u duelima uspijevali da im pariramo jer smo se dobro pripremili i odmorili tokom pauze između dva takmičenja.” rekao je Popadić.

AJKULE
Foto: MTB- Photo.com

Poraz od Srbije vjerovatno ne bi bio toliko bolan da nije bilo čak osam golova prednosti za “Delfine“, ali loše partije se događaju, a Popadić kaže da je rezultat bio daleko od realnog.

“Sigurno da je utisak da smo mogli, ali i morali da pružimo više. Pogotovo je takav slučaj u utakmici protiv Srbije, koja se završila nerealnim rezultatom, po mom mišljenju, od osam golova razlike. Nisu tolikom kvalitetom bolji od nas, ali nažalost desila nam se loša utakmica u lošem trenutku, ali mislim da je najvažnije da smo uspjeli to da prevaziđemo u utakmici biti ili ne biti protiv Japana. Sada sa druge pozicije idemo dalje.”

U narednom kolu očekuje ih duel protiv Rumunije, sa kojom su posljednjih mjesec dana više puta susreli, a pobjeda u tom meču znači i odlazak na Olimpijske igre u Parizu.

“Rumunija je reprezentacija protiv koje smo igrali na Evropskom prvenstvu, u utakmici koju smo čudno otvorili pošto su oni poveli sa 3:0, ali na kraju smo uspjeli da se vratimo i već tokom prve četvrtine preokrenemo. Mislim da smo ih pravim ritmom tada zatvorili, a nakon toga smo se i pripremali sa njima u Rumuniji. Analizirali smo im i sve nedostatke i kvalitete, ali prednost je na našoj strani i tako ćemo se postaviti od prvog trenutka. Ta utakmica nam donosi plasman na Olimpijske igre tako da ćemo od prvog minuta igrati na maksimalnom nivou.” istakao je Popadić.

AJKULE
Foto: MTB- Photo.com

Ekipa iz utakmice u utakmicu raste zajedno, a Popadić navodi da je najvažnija podrška koju pružaju jedni drugima.

“Atmosfera u ekipi je jako dobra, fantastična. Hemija je na veliko nivou, pogotovo sada kada slijedi nok-aut faza i prva utakmica protiv Rumunije, u kojoj znamo da smo favoriti. Moramo se držati zajedno i pokazati podršku jedan drugom, koju uvijek i pokazujemo.”

Nakon mečeva u grupnoj fazi naišli su na gomilu negativnih komentara, mada su na korak od plasmana na Olimpijske igre, ali se, što je najvažnije, na njih ne osvrću.

“Komentarima se ne bavim, a naročito ne tokom takmičenja. Jasno je da uvijek ima kritike, očekivanja od vaterpola su uvijek velika. Naš fokus je na takmičenje i ekipu, ali i naredne protivnike i sve ono nas čeka jer znamo zašto smo tu.” zaključio je Popadić za Meridian Sport.

AJKULE
Foto: MTB- Photo.com