Izraelu oduzeta organizacija Evropskog prvenstva u gimnastici

Izvršni komitet Evropske gimnastike u ponedeljak je donio odluku da Izrael i Tel Aviv ipak neće biti domaćini Evropskog prvenstva u gimnastici koje je zakazano za 2025. godinu.

Takva odluka dovela je do toga da će se proces slanja ponuda za domaćinstvo ponoviti, a kako su naveli prvenstvo “ne može da bude održano u Izraelu zbog trenutne situacije“.

„Svjesni smo svih napora koje je učinio Gimnastički savez Izraela, koji je bio izvanredan domaćin na nekoliko šampionata Evrope u proteklih osam godina. Izvršni komitet pozdravlja ponude za organizaciju nekih događaja u budućnosti“, navedeno je u saopštenju.

Takođe, u ponedeljak je odlučeno da Jerusalim neće moći da bude domaćin Čelendž kupa u sportskoj gimnastici.

Tim povodom se saopštenjem oglasio i Gimnastički savez Izraela:

„Ovo je treće obavještenje o otkazivanju nekog velikog događaja koje moramo da prihvatimo, nakon otkazivanja Svjetskog prvenstva u sportskoj gimnastici i Čelendž kupa u sportskoj gimnastici.

Razumijemo sumnje koje su dovele do ovoga, ali teško nam je na srcima. Radili smo mnogo i naporno da u Izrael dovedemo velike događaje i najbolje sportiste i zaista nam ovo teško pada.

Ipak, nećemo odustati i nastavićemo da radimo kako bi takmičenja najvišeg ranga bila ponovo održavana u našoj zemlji kada to situacija dozvoli“.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.