Marić: Cilj smo ispunili, imamo najmlađu ekipu na turniru

Predsjednik Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Đuro Marić kazao je da je izuzetno zadovoljan igrom i ponašanjem naših vaterpolista na Svjetskom prvenstvu.

On smatra da je cilj ispunjen, kao i da ekipa ima potencijal, koji bi trebalo da dođe do izražaja na narednim velikim takmičenjima.

“Cilj smo ispunili, imamo najmlađu ekipu na turniru, zato smo igrali sa dosta oscilacija. Odnos prema igri, ponašanje, sve je na nivou i zbog toga sam izuzetno zadovoljan.Normalno je da želite još više, ali vidjećemo da li će to biti izvodljivo protiv “, kazao je Marić, prenosi javni servis.

Podsjetio je da je došlo do smjene generacija.

“Očekivanja javnosti su nekad prevelika, navijači ne mogu da shvate da više nemamo asove kao nekad. Međutim, vjerujem u ovu ekipu, koja ima veliki potencijal”, kazao je on.

“Ajkule” čeka težak zadatak jer igraju protiv jednog od glavnih favorita.

“Španija je ,uz Mađarsku, glavni favorit za zlato. Imaju iskusan tim, koji je odigrao mnogo ovakvih turnira. Prilika da momci bez opterećenja odigraju i vide gdje se trenutno nalaze u ovom momentu, u odnosu na vrhunske ekipe”, kazao je Marić.

On je podsjetio i na ostale obaveze.

“Seniorsku reprezentaciju čeka Evropsko prvenstvo krajem ljeta, imamo dva svjetska prvenstva za mlađe kategorije.Zahtjevno je i fizički i materijalno, ali savez servisira te potrebe, vjerujem da će to ispratiti i rezultati”, zaključio je predsjednik VPSCG.