ITALIJAN NAJBRŽI: Beceki samouvjereno do pol pozicije

Vozač VR46 tima Marko Beceki bio je najbolji tokom svih treninga uoči kvalifikacija, a u kvalifikacionom dijelu vikenda zapečatio je svoj dominantan niz osvajanjem pol pozicije.

Njemu je ovo prva pol pozicija ove sezone, a druga u kraljevskoj kategoriji. On je sa vremenom od 1:31.472 minuta postao 13. različiti osvajač pol pozicije u poslednjih 13 posjeta MotoGP karavana katedrali motociklizma.

On je u borbi za pol poziciju pobijedio aktuelnog šampiona Franćeska Banjaju a u prvom startnom redu, osim njih dvojice, našao se još jedan italijan i vozač VR46 tima – Luka Marini.

Beceki je u kvalifikacijama držao odličan tempo koji je Dukatijev vozač u više navrata pokušao da dostigne ali neuspješno.

Sa četvrtre startne pozicije trku će započeti francuz Fabio Kvartararo, a drugi startni red kompletiraju Bred Binder i Aleš Espargaro.

Kvalifikacije u Asenu obilježio je incident u Q1 dijelu u kojem je Mark Markez udario u Eneu Bastijaninija. Osmostruki šampion je pratio vozača Dukatija, koji je u jednom trenutku pustio gas, a Markez je gledajući u ekran sa vremenima, udario u njega. Markez će trku startovati sa 17. a Bastijanini sa 18. pozicije.

Izvor: MotoGP

Sprint trka na repertoaru je danas u 15 časova.