"POLSITER" STIGAO DO POBJEDE U SPRINTU: Tijesna borba Martina i Becekija

“Polsiter” Horhe Martin pobjednik je uzbudljive Sprint trke u Misanu, a osim borbe Martina i Becekija za prvu poziciju zanimljiva je bila i borba za treće mjesto između Banjaje i Pedrose.

Martin je prvu startnu poziciju na stazi Marko Simonćeli pretvorio u pobjedu i tako upisao treću pobjedu u Sprint trkama, pošto je prethodno bio najbrži u Francuskoj i Njemačkoj.

Špancu je najbliži bio domaći trkač Marko Beceki iz VR46 tima, koji je bio na oko sekudnu zaostatka za pobjednikom.

Na treći stepenik podijuma zasluženo je stajao Franćesko Banjaja koji je do senzacionalne pobjede nad Danijem Pedrosom stigao samo šest dana nakon stravičnog udesa koji je doživio u Kataloniji.

Martin je bio nezaustavljiv od starta sa pol pozicije do cilja u Misanu – Banjaja mu je kratko prijetio, da bi vozača Dukatija pretekao Beceki, koji je u jednom trenutku prišao na dvije desetinke Špancu, ali nije uspio da ga napadne.

Njih dvojicu je dijelila sekunda, dok je Peko bio tri sekunde dalje pošto je maestralno uspio da se odupre napadima Danija Pedrose koji u Misanu nastupa sa specijalnom pozivnicom.

Penzioner Pedrosa je kroz cilj prošao samo dvije desetinke iza Banjaje, a tik ispred timskog kolege iz KTM-a Breda Bindera. Kao šesti je kroz cilj prošao vozač Aprilije Maverik Vinjales, ispred Luke Marinija iz VR46 tima i timskog kolege Aleša Espargara. Najbolju desetoricu kompletirala su braća Markez – Aleks i Mark.

Trka za Veliku nagradu San Marina i Riminija vozi sjutra od 14 časova.