CRNA GORA SE SPREMA ZA EVROPSKO PRVENSTVO: Utakmice protiv Japana određuju putnike u Sjevernu Makedoniju

Mušku seniorsku odbojkašku reprezentaciju Crne Gore očekuje četvrti uzastopni nastup na Evropskom prvenstvu, a generalnu probu pred početak šampionata imaće protiv B selekcije Japana.

REGISTRUJTE SE PREKO PROMO KODA SPORT i odmah nakon toga na vaš korisnički nalog će biti uplaćeno 30 eura BONUSA.

U srijedu i četvrtak selekcija Ivana Joksimovića će odigrati posljednje dvije pripremne utakmice protiv B slekcije Japana.

Sa spiska su nakon dosadašnjih priprema u Kolašinu otpali Benjamin Hadžisalihović i Srđan Petrović, dok će naredna dva meča odrediti 14 putnika u Sjevernu Makedoniju gdje će naši odbojkaši započeti nastup na Evropskom prvenstvu.

B tim Japana u Kolašin stiže iz Sjeverne Makedonije, gdje je učestvovao na memorijalnom turniru “Čajka” i ostvario pobjede nad domaćinom 3:0 (25:20, 25:18, 25:22) i Egiptom 3:1 (20:25, 32:30, 25:23, 25:23), dok je sa selekcijom Grčke igrao 2:2 (25:23, 18:25, 25:23, 23:25).

Crnogorska selekcija za Skoplje putuje 29. avgusta, a prva utakmica je očekuje dva dana kasnije sa reprezentacijom Holandije.

Potom su na redu dueli sa Sjevernom Makedonijom (2.septembar), Danskom (3.septembar), Češkom (4.septembar) i Poljskom (6.septembar).

Po četiri najbolje reprezentacije iz četiri grupe plasiraće se u osminu finala, a naša grupa ukršta se sa grupom A u kojoj su prvak Evrope i svijeta Italija, kao i Srbija, Njemačka, Belgija, Estonija i Švajcarska.

Pročitajte i ovo: