POZNATI PAROVI OSMINE FINALA EVROVOLEJA: Hrvatska protiv Rumunije, Srbiji rival Češka

Nakon što su završeni i posljednji mečevi koji su odlučivali ekipe koje prolaze u osminu finala Evrovoleja, poznati su konačni parovi i vrijeme kada će oni igrati.

Za dva dana, tačnije 8. septembra počinju mečevi osmine finala Evropskog prvenstva u odbojci. Prema utvrđenom rasporedu šest mečeva zakazano je upravo za taj dan dok će se dva preostala igrati 9. septembra.

Prvog dana ovu fazu takmičenja otvoriće reprezentacije Hrvatske i Rumunije. Hrvatska je na putu do osmine finala savladala reprezentacije Ukrajine, Španije i Bugarske dok je u preostala dva meča poražena od Slovenije i Finske. Sa druge strane Rumunija je prva dva meča koja je igrala protiv Portugala i Izraela završila porazom, a zatim je vezala tri pobjede nad reprezentacijama Turske, Grčke i Francuske.

U drugom meču od 18 časova snage će odmjeriti Italija i Sjeverna Makedonija, a kao apsolutni favorit u njega će ući Italija koja iza sebe ima pet pobjeda. Njihov protivnik pobijedio je samo dvije, a izgubio tri utakmice i to protiv Poljske, Holandije i Češke.

Meč koji počinje u isto vrijeme kao i drugi odigraće reprezentacije Njemačke i Holandije. Ove komšije u osminu finala stigle su sa izjednačenim brojem pobjeda i poraza – četiri trijumfa i samo jedan poraz.

Reprezentacija Poljske dobila je prilično laganog protivnika – reprezentaciju Belgije. Poljaci su jedni od favorita za osvajanje zlatne medalje, a do osmine finala stigli su sa svim pobjedama. Belgija je pobijedila samo dvije utakmice – protiv Estonije i Švajcarske.

Srbija će prvi put nakon meča protiv Italije, ujedno i jedog koji je izgubila, naići na žilavog protivnika. Njima će se suprotstaviti reprezentacija Češke koja je između ostalih ekipa, savladala i Crnu Goru rezultatom 3:0.

Selekcija Francuske spremno očekuje Bugarsku, koja je do osmine finala savladala samo Ukrajinu i Finsku, a izgubila je od Slovenije, Hrvatske i Španije. Francuska međutim ima samo jedan poraz i to od reprezentacije Rumunije.

U prvom meču koji će se odigrati drugog dana sastaju se reprezentacije Turske i Slovenije. Slovenija važi za još jednog favorita na ovom šampionatu, a činjenica da su do polufinala došli sa svim pobjedama iza sebe govori o njihovom kvalitetu. Turska se ambiciozno sprema za taj meč pokušavajući da zaboravi tri poraza koja je ta reprezentacija preživjela.

Poslednja utakmica ove faze igra se 9. septembra od 19 sati i 30 minuta, a snage će odmjeriti Portugal i Ukrajina. Portugal u meč ulazi uz blagu prednost, ali će Ukrajina sigurno iskoristiti svoju šansu u osmini finala.