KOLAKOVIĆ NAKON PORAZA OD FRANCUSKE: Možda naša najbolja partija

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković nakon poraza ove reprezentacije od Francuske ističe da je njegova ekipa odigrala jedan od boljih mečeva u Ligi nacija.

Srbija je i pored dobrog starta meča i vođstva 1:0 u setovima dopustila protivniku da preokrene rezultat i slavi 3:1 u setovima.

“Sa Francuzima je uvijek teško. Igrali smo jako dobro u prvom setu i većinu drugog seta. Psihološki smo pali nakon sudijske odluke u drugom setu. U trećem setu smo zaostajali i uspjeli da ih stignemo. Kao i na kraju četvrtog seta, došli su do izražaja neki njihovi kvaliteti. Ovo je možda naša najbolja partija, s obzirom na protivnika i na okolnosti. Vrlo značajna utakmica za nas, praktično za prolaz na finalni turnir. Mislim da smo se dobro “potukli” sa njima”, istakao je selektor Srbije Igor Kolaković.

Izabranici Igora Kolakovića ukoliko želi dalje uz pobjedu nad Bugarskom u zadnjem kolu, moraju da se nadaju porazima Francuske i Holandije od Amerike i Kine.

Marko Podraščanin je na ovom meču postao odbojkaš sa najviše nastupa u dresu reprezentacije, odigravši 332. utakmicu za selekciju Srbije.

“Nisam zadovoljan jer smo izgubili, ali sam izuzetno ponosan na ovaj rekord. Dolazim iz Srbije, zemlje sa velikom tradicijom u ovom sportu. Želio bih zato da se zahvalim svima, veliki dan za mene”, istakao je iskusni odbojkaš.

Pročitajte i ovo: