Rasel: Nismo toliko konkurentni koliko bismo željeli

Džordž Rasel, vozač mercedesa, u interjuu za Skaj rekao je da unaprijeđena verzija bolida koju je doveo Mercedes na predsezonska testiranja u Bahreinu, izrazito poskakuje i nije udobna.

Sedmostruki prvak, Luis Hamilton i Džordž Rasel imali su identično mišljenje kada je u pitanju novi bolid koji je Mercedes doveo na predsezonska testiranja u Bahreinu.

Naime, obojica su bili istog stava, a to je da novi bolid poskakuje u pravcu i da nije najudobniji kako se činilo.

“Definitivno mnogo poskakuje, nije najudobniji”, rekao je Rasel.

Rasel je takođe dodao i to da mu udobnost ne igra veliku ulogu, ako su performanse zadovoljavajuće, ali pošto to nije slučaj ovog puta, smatra da su Red Bul i Ferari korak ispred Mercedesa i da ih očekuje mnogo posla do naredne nedjelje.

“Nije me briga za udobnost ako su performanse tu, ali u ovom trenutku performanse nisu tu i čini se da smo korak iza naših rivala. Imamo mnogo posla do naredne nedjelje, ali Red Bul i Ferari izgledaju korak ispred nas”, izjavio je Britanac.

Rasel je između ostalog naveo i da ne smatra da su konkurenti izuzetni, ali ni da oni nisu toliko konkurentni koliko bi željeli, kao i da vjeruje da je učinak tu, ali da ga trebaju pronaći.

“Ne mislim da su izuzetni, mislim da nismo toliko konkurentni koliko bismo željeli. Kako sada stoje stvari, Red Bul izgleda nevjerovatno jak, Ferari je zaista čvrst… čeka nas još posla. Ovo je dugo takmičenje, vjerujem da je učinak tu negdje… samo moramo da ga pronađemo”, rekao je Rasel.