EHF potvrdio navode Rukometnog saveza Crne Gore!

Kako je već poznato, Crna Gora je najbolje rangirana evropska reprezentacija koja nije izborila plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se u januaru naredne godine igrati.

Zvanična potvrda za to stigla je i od Evropske rukometne federacije (EHF), u pismu koje su dostavili Svjetskoj rukometnoj federaciji (IHF) a u kom se navodi da je Crna Gora na osnovu plasmana sa EHF Euro 2024. godine prva na listi zamjena, nakon čega slijede Gruzija, Srbija, Farska Ostrva i Švajcarska.

Ova informacija ima veliki značaj uoči odluke o tome ko će dobiti specijalnu pozivnicu za učešće na planetarnoj smotri, a koju bi IHF trebalo da donese ove ili naredne sedmice.

Time su potvrđeni navodi koje je Rukometni savez Crne Gore napisao u pismu koje je danas dostavio IHF-u.

Od evropskih reprezentacija učešće na Svjetskom prvenstvu osim tri domaćina (Hrvatska, Danska i Norveška), osigurala su tri tima na osnovu učinka na EHF Euro 2024 (Francuska, Švedska i Njemačka), dok su kroz baraž to pravo stekle Mađarska, Slovačka, Portugalija, Austrija, Island, Holandija, Španija, Italija, Češka, Poljska i Sjeverna Makedonija.

IHF ima pravo da dodijeli dvije specijalne pozivnice, a jedna je pripala Sjedinjenim Američkim Država.

Crna Gora do sada nikada nije učestvovala na velikim takmičenjima na osnovu specijalne pozivnice, već je to pravo uvijek sticala na terenu.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.

Postavi odgovor