GODEČ ZA MERIDIAN SPORT: Danas svako igra rukomet, ali mi smo spremne i željne dokazivanja...

Žensku rukometnu reprezentaciju Crne Gore danas očekuje prvi meč na predstojećem, 26. Svjetskom prvenstvu u rukometu za žene.

Pripreme nisu dugo trajale, ali Ivana Godeč ističe da je zadovoljna pripremnim periodom, te da se osjeća spremno za svoj prvi pohod na Svjetsko prvenstvo.

Crnogorske “lavice” već danas, od 18 časova, otvaraju nastup na Svjetskom prvenstvu utakmicom protiv Kameruna, a rasterećenje sa kojim idu jeste viza za kvalifikacije za Olimpijske igre.

“Pripreme su bile kratke kao i svima, osjećala sam se dobro tokom istih mada i sada. Ali da, spremne smo i sa nestrpljenjem čekamo, ne samo ja nego svi večerašnji meč.” rekla je Godeč za Meridian Sport.

Naše rukometašice su na “Kroacija kupu” odigrale dvije pripremne utakmice protiv Konga i Hrvatske, pa su sada manje-više spremne za utakmice protiv Kameruna, Paragvaja i Mađarske.

“Pa mogu reći da nam je turnir u Hrvatskoj dosta značio. Odigrale smo dvije utakmice sa dvije ekipe koje imaju različit stil igre.. protiv Konga, koji igra slično Kamerunu i protiv Hrvatske koja je slična Madjarskoj. Tokom svih ovih dana fokusirane smo na Kongo, jer uvijek prva utakmica bude najteža na prvenstvu.” poručila je Godeč.

Ivana Godeč
PHOTO: REUTERS/Borut Zivulovic

Ivani je ovo prvo Svjetsko prvenstvo, a prošle godine je na Evropskom pokazala da Crna Gora ima na koga da se osloni u narednom periodu.

“Da, ovo mi je prvo Svjetsko seniorsko prvenstvo i smatram da sam spremna, čak i vise nego prošle godine na Evropskom.”

Crna Gora je favorit u grupi, ali je i Ivana svjesna da opuštanja nema.

“Mi jesmo favoriti za ove prve dvije utakmice, ali to moramo dokazati na terenu. Nije lako ni pobijediti sve iz grupe. Svako danas igra rukomet.” poručila je Ivana Godeč za Meridian Sport.

Naše “lavice” ove godine su značajno oslabljenje, pošto sa njima više nisu Jovanka Radičević i Ema Alivodić, kao ni povrijeđena Đina Jauković i otpisana Milena Raičević.

“Pa naravno da će nam nedostajati, jer su to igračice koje su bile startne do sad, a sad idemo bez njih. Ekipa je dosta mlađa, ali isto tako smatram da je svaka od nas mlađih željna dokazivanja i igre. Što se Milene tiče, nije moje u to da se miješam iskreno, sigurno će nedostajati.” rekla je Godeč.

Naše rukometašice imaju jasan cilj, plasman u četvrtfinale, kako bi i četvrti put na velikim takmičenjima zaigrale u hramu danskog rukometa, „Jiske bank boksenu” u Herningu.

“Svaka od nas ima neki cilj, to je sigurno. Ali idemo iz utakmice u utakmicu… korak po korak.” rekla je Godeč za Meridian Sport.

7 Komentara

  Mnogo treba da se nas rukomet vrati na nekadasnji nivo.

  Ja vise pratim fudbal

  Bgm imaju pune ruke posla

  Nije im lako u ovom vremenu.

  Nase zene lavice

  Idemo djevojkeeee.

  Ranije je sve bilo bolje. I pored sjajnih igracica, nama trebaju pravi ljudi da vode ekipu.

Komentarisanje nije dozvoljeno.