''Lavovi'' se okupili, Roganović: Radićemo na testiranju fizičke snage

Baraž za Svjetsko prvenstvo sve je bliže, a ”lavovi” su se danas okupili u Podgorici gdje će narednih četiri dana odarditi pripreme.

To će biti prvo okupljanje naše najbolje rukometne reprezentacije nakon Evropskog prvenstva u kojem je osvojeno istorijsko 11. mjesto.

”Lavovi” će sjutra biti kompletni, jer nekoliko igrača koji su na spisku za ovu akciju kasni zbog problema sa avio konekcijama. U odnosu na prvobitni spisak selektora Roganovića, izvršena je jedna izmjena, jer je umjesto golmana Mila Mijuškovića, koji je dobio poštedu zbog potpisivanja novog ugovora, poziv upućen Filipu Borozanu.

”Atmosfera je vrlo dobra, radujemo se što smo se ponovo okupili nakon najvećeg uspjeha u istoriji našeg muškog rukometa. Najviše ćemo raditi na testiranju fizičke snage i kondicije, te odraditi taktički dio. U mislima nam je bila Bosna i Hercegovina, ali su se u njihovoj reprezentaciji dogodile neke stvari, tako da će im posao protiv Grčke biti otežan. Poslije prvog meča u srijedu će se približno znati ko će nam biti rival”, rekao je Roganović.

Umjesto opravdano odsutnih pivota (Lazović, Simović, Grbović), među ”lavovima” su i Vujović.

”Njih dvojica su s nama već dvije godine i računamo na njih u budućnosti. Za njih je svaki momenat u A reprezentaciji prilika da dokažu da možemo da računamo na njih i na zvaničnim utakmicama”, naglasio je Roganović.