Lipovina o Goluži: Ako misle dobro Crnoj Gori postaviće ga za selektora

Doskorašnji reprezentativac Crne Gore Vladan Lipovina oduševljen je saradnjom sa Slavkom Golužom koji se pominje kao mogući kandidat za nasljednika Vlada Šole na klupi “lavova”.

Nakon što se juče pojavila informacija da bi mogao da preuzme slekciju Crne Gore, Goluža je u razgovoru za RTCG izjavio da bi mu bila čast da vodi našu reprezentaciju u onakvoj atmosferi kakva je bila protiv Italije u “Morači”.

Novinari hrvatskog “Germanijaka” danas su kontaktirali Vladana Lipovinu koji sarađuje sa Golužom na klupi Al Kadsija iz Kuvajta.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.

“Nisam se čuo s ljudima iz Saveza, ali vidim da svi crnogorski mediji pišu da je Slavko kandidat i mislim da bi on bio idealna opcija za tu poziciju. Ono što Crnoj Gori godinama nedostaje jeste da neko posloži kockice i uvede disciplinu, a Goluža to zna i može. Mislim da bi ga dočekali kao kralja bude li došao na mjesto selektora”, rekao je Lipovina.

Na pitanje da li bi njegov dolazak značio i povratak ljevorukog bombardera u dresu sa nacionalnim grbom odgovorio je:

“Mislim da je vrijeme ipak za mlađe.”

Prvi put u Kuvajtu se upoznao sa njegovim radom i prema riječima crnoogrskog beka – oduševljen je.

“Nisam imao priliku ranije da radi sa njim i oduševio me. Zna, želi da radi, pomogne i pokaže. Imamo trenutno sedam pobjeda u sedam utakmica, sada kreće plej-of gdje imamo visoke ciljeve. Igrači koji nisu navikli na naš način rada, ovaj evropski ili balkanski, svejedno prihvataju sve njegove zadatke. Znaju ko je Goluža u rukometu i koliko ih može naučiti”, rekao je Lipovina.

Nema dileme Lipovina, da je Goluža najbolja opcija za novog selektora “lavova”.

“Apsolutno. Ako žele dobro crnogorskom rukometu, on bi trebao postati novi selektor Crne Gore”, zaključio je iskusni crnogorski desni bek.

Pročitajte i ovo: Novi Hrvat na klupi Crne Gore: Kapisoda želi trofejnog selektora “kauboja”?